Homemade granola met banaan

Homemade granola met banaan

Ik denk dat half Nederland in de ochtend start met een bakje yoghurt of kwark. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om een heerlijke voedzame variant uit de supermarkt te kiezen als granola. Maar hoe leuk is het om zelf je granola te maken? Heerlijk zo’n huis dat ruikt naar verse granola.

Kaneel is een superfood

We kunnen allemaal gekke superfoods bedenken als goji bessen en chiazaad. Maar ik vind kaneel een echte superfood die ook nog eens betaalbaar is. Kaneel helpt o.a. om onze bloedsuikerspiegel stabiel te houden, dit kan helpen tegen de middag-cravings. Een handige tool die ik makkelijk kan inzetten!

homemade granola met banaan en kaneel als superfood

Homemade granola met banaan

Wat heb je nodig:
(voor 1 grote pot)

  • 2 bananen
  • 300 gram havervlokken (of 150 gram speltvlokken & 150 gram havermout)
  • 200 gram gemengde noten
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden
  • een snufje zeezout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de noten fijn.
  3. Prak de bananen in een grote kom, voeg dan alle overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola.
  5. Zet de bakplaat zo’n 15 tot 20 minuten in de oven, vergeet niet om halverwege de baktijd een keer goed te husselen.

Liefs,
Charlie

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

twee × 4 =