Back to school: 3x een voedzame (lekkere) lunchbox - Charlie's Kitchen

Back to school: 3x een voedzame (lekkere) lunchbox

lunchbox, HEMA, lunchboxen, makkelijk

De scholen gaan weer van start en de kinderen mogen dus weer voorzien worden van de juiste energie om te kunnen leren op school en natuurlijk ook gewoon om lekker kind te zijn en te spelen. In dit artikel deel ik 3 heerlijke simpele lunchboxen die een succes gaan zijn op school!

Zo neem je jouw lunch makkelijk mee!

lunchbox, HEMA, lunchboxen, makkelijk

Mijn vriendin met twee kinderen belde mij vorige week op en vroeg aan mij: “hoe kan ik op een simpele manier de kinderen meer variatie in eten geven als ze weer naar school gaan?”. Ook gaf ze aan dat het er leuk uit moet zien en lekker moet zijn. Ik was direct geïnspireerd en rende naar mijn favo winkel waar ik werkelijk alles kan krijgen: de HEMA!

Ik kocht daar deze lunchboxen. Via de knop onder dit artikel kom je direct in hun webshop en kun je ze allemaal zien. Ze hebben echt een tof assortiment. Zoals mijn oma altijd zegt: “het oog wil ook wat”!

lunchbox, HEMA, lunchboxen, makkelijk

Ik zei het al (of eigenlijk mijn oma 😉): het oog wil ook wat. Leuke kleurrijke lunchbox met genoeg mogelijkheden om een variatie aan eten in te doen. Wat geeft ons (en in dit geval de kinderen) energie? Groente en fruit en dan houden de eiwitten de energie stabiel! 

Daarom heb ik in deze lunchbox gekozen voor een wortelwrap ingesmeerd met hummus. Dit kan bijvoorbeeld ook roomkaas zijn voor de variatie. Deze wrap beleg je dik met kip want de kinderen hebben voldoende eiwitten nodig. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen voor ons lichaam en ze zorgen ervoor dat de energie blijft stromen. Dus niet de hele dag ups and downs. Dit geldt trouwens niet alleen voor kinderen 😉

De wrap is gevuld met veldsla en komkommer, maar dit kan jij natuurlijk vullen met wat de kinderen lekker vinden. En on the side wat extra energie met snoeptomaatjes en komkommer!

Kinderen zijn gek op wat lekkers en vaak ook op zoetigheid. Niks mis mee, dit halen we makkelijk uit gezondere baksels als bananenbrood of appelcake en deze wortelbites. Ook in deze lunchbox van de HEMA heb ik wat fruit toegevoegd – zoals appel en druiven – en een gekookt ei om weer de balans te vinden met eiwitten. 

Nog veel meer lekkers!

lunchbox, HEMA, lunchboxen, makkelijk

Deze mini lunchboxen zijn ook super voor uitjes naar bijvoorbeeld het strand of het park of onderweg in de auto op weg naar dat leuke uitje. Ook hier zie je weer een duidelijke verdeling en variatie. Lekkere kersen voor een goede weerstand, yoghurt voor de eiwitten, muesli voor de focus en energie en een heerlijke plak courgettecake. Jaja hier zit gewoon groente in verstopt! Geloof mij, ze proeven er helemaal niks van en het is intens lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders