Ik krijg als voedingsdeskundige vaak de vraag wat men als tussendoortje zou kunnen eten of wat een snel ontbijtje on the way zou kunnen zijn.

Deze gezonde appelcake heeft niet voor niets extra power, ik deed er wat extra eiwitten in die zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. Een makkelijk recept dat je kunt invriezen, zodat je altijd voorbereid bent op jouw snackmoment!

Protein what?!

Een eiwitrijk tussendoortje eten komt vaak op hetzelfde neer. Een bakje magere kwark, een gekookt ei of een rijstwafel met cottage cheese. Eigenlijk gewoon saai toch? Daarom deel ik vandaag een recept dat eiwitrijk is en ook nog eens hartstikke gezond door o.a. de havermout. Meer weten over eiwitten? Lees hier mijn blog “Wat zijn eiwitten“.

Gezonde appelcake met extra power

Benodigdheden: pan, keukenmachine, cakeblik 25 cm

Ingrediënten:
(voor 1 cake)

  • 175 gram havermout
  • 300 gram rauwe pompoen
  • 1 scoop vanille proteine (Orangefit – gebruik kortingscode LKJJV9)
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 10 kleine dadels/5 medjoul
  • 1 el koekkruiden
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd intussen de appel in kleine stukjes, en ontpit de dadels.
  3. Snijd de pompoen in stukjes, doe deze in een pan met een laagje water, breng aan de kook en laat ongeveer 8 minuten koken. Zodra de pompoen gaar is, doe je deze in een keukenmachine samen met de eieren en de dadels. Laat dit even draaien.
  4. Voeg nu de havermout, de bakpoeder, proteïnepoeder, de kruiden en het zout toe en zet weer even aan.
  5. Als laatste voeg je de helft van de appels toe en zet even kort aan.
  6. Pak een bakblik (25 cm) doe er een bakpapiertje in en schep het mengsel in het bakblik, de andere helft van de appeltjes doe je op de bovenkant.
  7. Zet het bakblik ongeveer een half uur in de oven.

Gezonde appelcake

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Lees hier “Wie is Christa