Gezonde appelcake met extra power - Charlie's Kitchen

Gezonde appelcake met extra power

Ik krijg als voedingsdeskundige vaak de vraag wat men als tussendoortje zou kunnen eten of wat een snel ontbijtje on the way zou kunnen zijn.

Deze gezonde appelcake heeft niet voor niets extra power, ik deed er wat extra eiwitten in die zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. Een makkelijk recept dat je kunt invriezen, zodat je altijd voorbereid bent op jouw snackmoment!

Protein what?!

Een eiwitrijk tussendoortje eten komt vaak op hetzelfde neer. Een bakje magere kwark, een gekookt ei of een rijstwafel met cottage cheese. Eigenlijk gewoon saai toch? Daarom deel ik vandaag een recept dat eiwitrijk is en ook nog eens hartstikke gezond door o.a. de havermout. Meer weten over eiwitten? Lees hier mijn blog “Wat zijn eiwitten“.

Gezonde appelcake met extra power

Benodigdheden: pan, keukenmachine, cakeblik 25 cm

Ingrediënten:
(voor 1 cake)

 • 175 gram havermout
 • 300 gram rauwe pompoen
 • 1 scoop vanille proteine (Orangefit – gebruik kortingscode LKJJV9)
 • 2 eieren
 • 1 appel
 • 10 kleine dadels/5 medjoul
 • 1 el koekkruiden
 • 1 tl vanillepoeder
 • 2 tl bakpoeder
 • snuf zout
 1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd intussen de appel in kleine stukjes, en ontpit de dadels.
 3. Snijd de pompoen in stukjes, doe deze in een pan met een laagje water, breng aan de kook en laat ongeveer 8 minuten koken. Zodra de pompoen gaar is, doe je deze in een keukenmachine samen met de eieren en de dadels. Laat dit even draaien.
 4. Voeg nu de havermout, de bakpoeder, proteïnepoeder, de kruiden en het zout toe en zet weer even aan.
 5. Als laatste voeg je de helft van de appels toe en zet even kort aan.
 6. Pak een bakblik (25 cm) doe er een bakpapiertje in en schep het mengsel in het bakblik, de andere helft van de appeltjes doe je op de bovenkant.
 7. Zet het bakblik ongeveer een half uur in de oven.

Gezonde appelcake

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Lees hier “Wie is Christa

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Gezonde appelcake met extra power”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches