Chocolade courgettecake. Ik hoor jullie al denken, courgette? Dat klopt, in deze cake kun je makkelijk groenten verstoppen zonder dat je het proeft. Daarbij geeft het een heerlijke smeuïge structuur!

Veggie your cake!

Ik heb hem al eens eerder gemaakt, maar met dit verbeterde recept is het gewoon nog lekkerder. Natuurlijk smaakt deze iets gezonder dan een normale chocoladecake, maar dit is echt een super tussendoortje.

Courgette staat ook nog eens in de top 3 gezondste groenten! Het bevat weinig calorieën en juist heel veel vezel. Daarnaast is courgette ook rijk aan vitamine C, ofwel de ani-age vitamine. Just saying…

Wat heb je nodig:

  • 300 gram courgette
  • 150 ml (haver)melk (water kan ook)
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 8 dadels zonder pit
  • 2 eieren
  • 5 el cacaopoeder
  • snuf zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Week de dadels 10 minuten in heet water.
  3. Was en snijd de courgette in blokjes. Doe ze samen met de (haver)melk in de blender, haal de dadels uit het water en voeg deze toe. Ook het cacaopoeder, zout en de honing voeg je toe.
  4. Blend tot een gladde substantie.
  5. Pak een grote kom en roer het meel en het bakpoeder door elkaar. Voeg dan ook de eieren toe en meng goed.
  6. Vervolgens voeg je ook het courgettemengsel toe aan de kom en meng je alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  7. Bekleed een cakeblik met bakpapier (maak dit eventueel eerst nat voor een betere pasvorm) en schenk het beslag in de cakevorm.
  8. Bak de cake gaar in 60 minuten.
  9. Laat de cake eerst afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.