De traditionele zuurkool stamppot met (Hema) rookworst kennen we allemaal. Vandaag gooien we het over een andere boeg en geloof mij… het is ECHT het proberen waard deze zuurkoolschotel met zalm!
Zuur zeg!
Zuurkool is toch een partijtje goed voor jouw lijf! Extra leuk weetje: je vetverbranding gaat flink omhoog als je zuurkool eet 😉
Ook draagt zuurkool bij aan betere poep, een betere zuurbase en het aanmaken van bloed!
Inspiratie nodig?
Wat dacht van deze zuurkool wrap of vegetarische zuurkool stamppot?

Zuurkoolschotel met zalm
Wat heb je nodig:
(Voor 2 á 3 personen)
- 250 gram aardappelschijfjes
- 400 gram zuurkool
- 1 prei, in ringen
- 200 gram warm gerookte zalm, in snippers
- 100 gram crème fraîche
- 1 tl dille
- Zout, peper naar smaak
- 50 gram Beemster Kaas oud, geraspt
- Zet twee pannen op het vuur met wat boter en bak in de ene de aardappelschijfjes gaar en in de andere de prei glazig. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de prei met de zuurkool, crème fraîche, zalm en dille. Doe er een beetje zout en peper bij en roer goed.
- Vet een ovenschaal in. Begin met een laagje zuurkool, dan  zalm mengsel, dan aardappels, weer zalm en je eindigt met wat aardappels.
- Strooi hierover de kaas en zet voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Liefs,
Charlie en Kim
Â