Ontbijtkoek maar dan een gezondere versie - Charlie's Kitchen

Ontbijtkoek maar dan een gezondere versie

ontbijtkoek, gezondere versie, gezond, makkelijk

Vandaag deel ik een recept uit mijn Charlie’s Kitchen kookboek. Makkelijk en vooral ontzettend lekker. Top als ontbijt of tussendoortje!

Zelf bakken

Ik snap heus wel dat we niet altijd zin hebben om te bakken. Gemak dient de mens. Maar een mooie balans tussen zelf maken en zelf kopen is zeker de moeite waard voor de ervaring. WANT… samen maken is verbinden, denk dan aan  samen met je vriend (partner) of je kinderen. Het is even niet op beeldschermen en echt samen iets creatiefs doen. En daarna SMULLEN MAAR, wie wil dat nu niet?

Dit recept komt uit mijn boek dat vol staat met 70 makkelijke recepten voor een energiek leven echt in balans. 
Mijn boek bestel je HIER in mijn webshop.

ontbijtkoek, gezondere versie, gezond, makkelijk
foto: Unbloom fotografie

Ontbijtkoek maar dan gezonder

Wat heb je nodig:
(cakevorm 21 cm)

  • 250 gram meel (het liefst volkoren, haver of spelt)
  • 2 el appelstroop
  • 200 ml melk (mag ook plantaardig)
  • 1 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 – 2 tl speculaaskruiden (let op: kruidig!)
  • 2 eieren
  • 1 handje gemengde noten
  • Zout

1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
2. Pak een kom en meng hierin alle ingrediënten, behalve de gemengde noten. 3. Natuurlijk kun je ook alles in de keukenmachine of blender gooien, hoe makkelijk is dat? Zorg dat je na het mengen een glad beslag hebt.
4. Beleg de cakevorm met bakpapier en schenk hier het mengsel in. Versier de ontbijtkoek met de noten.
5. Bak de ontbijtkoek 25-30 minuten in de oven. Houd de tijd goed in de gaten!

Dit en nog veel meer makkelijke en gezonde recepten vind je in mijn eerste kookboek. Deze vind je HIER

Foto: Kim –  unbloomfotografie 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders