We kennen allemaal de brownie, chocola en heel smeuïg van binnen. Maar ook bakken suiker en boter! Maar dat is nu niet meer nodig, deze brownies zijn gemaakt van, ja hou je vast… Zoete aardappel! Heerlijk als feestelijk toetje, tussendoortje of misschien wel als traktatie op het werk.

Wat heb je nodig:

  • 600 gram zoete aardappels
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram spelt- of havermeel
  • 16 dadels (vers)
  • 6 lepels rauwe cacao
  • 3 el honing of agave
  • 3 tl bakpoeder
  • Snufje zout 
Topping: 150 gram rauwe cashewnoten (minimaal 24u geweekt) &  Maple syrop
Brownie
1) Schil de zoete aardappels en kook ze boterzacht.

2) Verwarm de oven voor op 180 graden. Zelf gebruik ik altijd verse dadels, dus hier moeten de pitten nog uitgehaald worden.

3) Meng het amandelmeel, spelt- of havermeel, bakpoeder, de rauwe cacao en het snufje zout in een kom.

4) Laat de aardappels goed uitlekken of dep ze goed af dat het vocht er goed uitgetrokken is. Meng dit in de blender met de dadels tot een glad geheel.

5) Meng daarna dit mengsel samen met het meel in de kom. Ik heb eerst geroerd met een spatel en daarna de mixer er even doorheen gehaald.

6) Sluit af met de honing of agave en proef even hoe de smaak is. Ik heb zelf redelijk wat cacao erin gegooid ik hou echt van een goede chocolade smaak, meer zoet? Gewoon wat meer honing erbij.

7) Bekleed het bakblik met bakpapier en bak de brownie 20 a 30 minuten. Let zelf op, elke oven is anders!

8) Doe de geweekte cashewnoten in de blender met een flinke scheut maple syrop. Heel goed blenden tot een lekkere dikke gladde massa.

9) Laat de brownies goed afkoelen en smeer de bovenkant in met de cashew cream, zet de brownies een uurtje in de koelkast.

Liefs,
Charlie’s Kitchen