Vandaag een recept voor de “hartige” mensen tussen ons: tosti cheddar met echte knoflook. Van een goede, belegen cheddar loopt het water je in de mond.

Maak je deze tosti in de herfst, voeg dan eens gegrilde pompoen toe. Wist je trouwens dat knoflook heel voedzaam is en weinig calorieën bevat?

Tosti & Toast van de plank

Een aantal weken terug kregen Kim en ik een fantastisch boek in de bus, namelijk Tosti & Toast. Als echte kaasliefhebber en broodgek was ik natuurlijk door de dolle heen. En je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het wel in dit boek. Review komt heel snel online!

Tosti cheddar met echte knoflook

Tosti cheddar met echte knoflook

(Extra benodigdheden: broodplank, koekenpan)

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 4 sneden zuurdesembrood
 • 1 el roomboter
 • 1 gepelde teen knoflook
 • 100 gram belegen cheddar kaas in dunne plakjes
 • 2 snufjes peper
 • 4 augurken
 1. Besmeer de sneden brood aan één kant met boter en leg ze op een schoon werkvlak of broodplank, de beboterde kanten naar onderen. Snijd de teen knoflook doormidden en wrijf ermee over de kant zonder boter.
 2. Beleg nu twee sneden brood met de belegen cheddar, bestrooi met peper en leg de andere sneden brood erop. Let op, de beboterde kant naarboven!
 3. Verhit een grote koekenpan met dikke bodem op laag tot matig vuur. Leg de tosti’s in de pan, op de kant met boter en bak de broodjes ongeveer 5 minuten totdat ze goudbruin zijn.
 4. Let op dat de kaas goed gesmolten is.
 5. Beleg de tosti tenslotte met augurk.

Eet smakelijk!

Liefs,
Charlie

P.S.: geen hartig persoon? Ga voor deze zoete tosti, echt een aanrader!