Zoete aardappel brownie - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Zoete aardappel brownie

Brownie

We kennen allemaal de brownie; veel chocola en heel smeuïg vanbinnen. Enorm lekker natuurlijk, en hoewel ze niet al te gezond zijn kun je prima zo nu en dan genieten van een heerlijke brownie. Toch zitten de brownies uit de winkel vaak boordevol suiker én boter. Wij hebben een voedzamere variant bedacht!

Enorm veel boter en suiker is met dit recept niet nodig, want deze brownies zijn gemaakt van, jawel, zoete aardappel! Heerlijk als feestelijk toetje, tussendoortje of misschien wel als traktatie op het werk.

 
Brownie

Zoete aardappel brownie

Wat heb je nodig:
(voor 1 bakblik)

  • 600 gr zoete aardappels
  • 75 gr amandelmeel
  • 100 gr spelt- of havermeel
  • 16 dadels (vers)
  • 6 lepels rauwe cacao
  • 3 el honing of agave
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout
 
Topping:
  • 150 gr rauwe cashewnoten (minimaal 24 uur geweekt)
  • Maple syrup
  1. Schil de zoete aardappels en kook ze boterzacht.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zelf gebruik ik altijd verse dadels, dus hier moeten de pitten nog uitgehaald worden.
  3. Meng het amandel-, spelt- of havermeel, bakpoeder, de rauwe cacao en het snufje zout in een kom.
  4. Laat de aardappels goed uitlekken of dep ze goed af zodat het vocht er goed uitgetrokken is. Meng dit in de blender met de dadels tot een glad geheel.
  5. Meng daarna dit mengsel samen met het meel in de kom. Ik heb eerst geroerd met een spatel en daarna de mixer er even doorheen gehaald.
  6. Doe er tenslotte de honing of agave bij en proef even hoe de smaak is. Ik heb zelf redelijk wat cacao erin gegooid want ik hou echt van een goede chocoladesmaak. Wil je de brownies liever wat zoeter? Doe er dan wat meer honing bij.
  7. Bekleed het bakblik met bakpapier en bak de brownie 20 à 30 minuten. Let goed op, elke oven is anders!
  8. Doe de geweekte cashewnoten in de blender met een flinke scheut maple syrup. Heel goed blenden tot een lekkere dikke gladde massa.
  9. Laat de brownies goed afkoelen en smeer de bovenkant in met je eigengemaakte cashewcream. Zet de brownies een uurtje in de koelkast en snijd ze vervolgens in zoveel stukken als je wilt.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Zoete aardappel brownie”

  1. Pingback: Voedingsdagboek #5 - Charlie's Kitchen

  2. Pingback: No Bake protein brownies - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders