Als voedingsdeskundige en lichaamsexpert vertel ik mijn coachies maar al te graag over de werking van ontgiften. Detoxen is helemaal HOT en het komt gelukkig ook naar Nederland. Ik vertel je in dit artikel wat ontgiften is en welke gezondheidsvoordelen het jou kan opleveren!

Detox your body and mind

Wij hebben allemaal een prachtig en uniek lichaam dat dagelijks wordt blootgesteld aan allerlei giftige stoffen. Denk bij voeding niet alleen aan geur-, kleur- en smaakstoffen, maar ook aan de antibiotica in vleeswaren. Daarnaast worden we iedere dag blootgesteld aan andere gifstoffen die verwerkt zitten in onze deo’s, schoonmaakmiddelen maar ook uitlaatgassen. Kortom, jouw prachtige lichaam heeft het behoorlijk te verduren!

Ons lichaam is uniek en eigenlijk een geweldige machine die zelf heel veel kan. Zo hebben wij een natuurlijk reinigingsproces waarmee bovenstaande schadelijke stoffen worden afgevoerd. Helaas leven we in een tijd waarin we extreem worden blootgesteld aan giftige stoffen en raakt onze machine letterlijk overhit. Het kan het verwijderen van de hoeveelheid gifstoffen niet aan en deze blijven achter in ons lichaam. Dit kan zorgen voor kleine klachten als onrustige darmen, een onzuivere huid, hoofdpijn en vermoeidheid.

Hoe langer deze stoffen in jouw lichaam blijven, hoe groter de problemen worden. Het veroorzaakt ziektes en aandoeningen en het kan zelfs na een hele lange periode leiden tot kanker.

Geef jouw unieke machine een beurt!

Zie het als een auto: zonder benzine rijdt hij niet en na een tijdje rijden raakt de auto oververhit. Jaarlijks geven wij hem een APK want we willen geen mankementen. Dit is zo normaal voor ons, dus waarom gunnen wij ons lichaam dat dan niet? In mijn ogen als voedingsdeskundige en lichaamsexpert is dit een MUST voor een gezond, energiek leven!

Tijd voor een detox, zodat de vetcellen waar al die gemene gifstoffen in verstopt zitten, afgebroken kunnen worden en je lichaam deze weer goed gaat afvoeren!

Het werkt echt!

Hoewel veel mensen schreeuwen dat detoxen niet werkt, vind ik dat volkomen bullshit. Als je je verdiept in de natuurgeneeswijzen, ontdek je al snel dat detoxen al eeuwen wordt gedaan. Ze zeggen zelfs dat ons lichaam maar 1 ziekte kent: vergiftiging! En dat is ook meer dan logisch, want door de vergiftiging komen de ziektes. Alleen steken we massaal onze kop in het zand en gaan we door met het vergiftigen van ons lichaam.

Als je besluit jouw lichaam wat liefde te geven en te gaan detoxen, lees dan verder. Want niemand heeft gezegd dat detoxen ‘makkelijk’ is. Als je niet de juiste stappen volgt, kan je lichaam heftig reageren of heb je geen baat bij het ontgiften. Zonde toch?

Ik geef mijzelf jaarlijks een detox cadeau en heb dan ook vele soorten geprobeerd. Van een smoothie detox tot een sappenkuur van 7 dagen. Een intens proces kan ik je vertellen. Klachten die kunnen optreden tijdens een detox zijn misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en stemmingswisselingen. Meer dan logisch, want je geeft je auto ineens andere benzine!

Deze gezondheidsvoordelen bieden een detox jou!

  1. Een hoger energieniveau;
  2. Een stralende huid;
  3. Gezonde darmflora;
  4. Betere opname van voedingsstoffen;
  5. Een plattere buik;
  6. Een betere nachtrust;
  7. Verbeterd immuunsysteem;
  8. Mentaal en fysiek fit voelen;
  9. In verbinding zijn met je lichaam en daardoor kunnen voelen wat jouw lichaam je vertelt en welke behoeftes het heeft;
  10. Beter gezichtsvermogen.

Ik geloof er heilig in dat wij ons lichaam mogen geven wat het echt nodig heeft. Ik ben gaan nadenken over alle detoxen die ik heb gedaan en allemaal pleegden zij roofbouw op mijn lichaam door de extreem lage energie die je binnenkreeg. Daarom heb ik samen met Oh My Guts de eerste eetbare detoxbox van Nederland gemaakt.

Meer informatie en 20 euro korting op de detoxbox by Charlie vind je hier.

detoxen, Oh My Guts, eetbare detoxbox, ontgiften

Liefs,

#TEAMCHARLIE