Zelf Oreo's maken, samen met de kids, doe je zo! - Charlie's Kitchen

Zelf Oreo’s maken, samen met de kids, doe je zo!

Zelf Oreo’s maken is helemaal niet moeilijk bewijst Kim van mijn team vandaag. Ze zijn heerlijk knapperig en gevuld met de zoete crème die we gewend zijn bij Oreo’s. Super lekker voor jezelf en extra leuk om met de kids te maken 😀

Oreo gekkie?

Ik ben eigenlijk benieuwd of jij zo’n Oreo gekkie bent. Volgens mij is het een YES or No. You love it or you hate it zeggen ze dan toch?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer van de hartigheid ben, doe mij maar kaas en olijven, maar als we dan toch voor zoet gaan dan ben ik op zijn tijd zeker te porren voor een portie zelfgebakken Oreo’s. Wat ik gewoon onwijs tof vind is dat dit zo leuk is om het met het gezin te doen. Samen de keuken in, plezier hebben, verbinden en genieten. Ik denk dat Kim dat met dit recept extra leuk maakt!

zelf Oreo’s maken

Zelf Oreo's maken doe je zo + het recept!

Wat heb je nodig:
(voor 24 stuks)

 • 200 gram boter, koud in blokjes
 • 230 gram bloem
 • 65 gram cacaopoeder
 • 2 gram bakpoeder
 • 150 gram suiker
 • 3 gram zout

Optioneel: 1 tl bruine kleurstof voor het perfecte plaatje 😉

Voor de vulling:

 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 40 gram eiwit
 • 200 gram poedersuiker
 • 50 gram boter, op kamer temperatuur
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Meng de boter met de bloem, cacao en bakpoeder. Voeg daarna de suiker en zout toe. Meng kort alles door elkaar.
 3. Maak een bal van het deeg en rol uit tussen twee stukken bakpapier tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Laat het deeg op een koele plek rusten voor een half uur.
 4. Steek met een ronde koekjesvorm van ongeveer 5 centimeter rondjes uit het deeg. Verdeel de koekjes over de bakplaat en bak in 15 minuten af. Herhaal tot alle deeg op is. Laat de koekjes afkoelen.
 5. Meng voor de vulling de poedersuiker met het eiwit en de vanillesuiker tot een luchtig, maar wel stijf beslag. Voeg nu het extract en de boter toe en mix tot een luchtige crème.
 6. Verdeel de vulling over de helft van de koekjes en leg er een ander koekje bovenop. De crème is na een halve dag opgestijfd maar je kunt de koekjes wel meteen opeten. Met wat slappere vulling, dat wel.

En als je dan toch lekker met de kids bezig bent in de keuken is dit misschien ook nog een lekker idee!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders