Zelf Oreo’s maken is helemaal niet moeilijk bewijst Kim van mijn team vandaag. Ze zijn heerlijk knapperig en gevuld met de zoete crème die we gewend zijn bij Oreo’s. Super lekker voor jezelf en extra leuk om met de kids te maken 😀
Oreo gekkie?
Ik ben eigenlijk benieuwd of jij zo’n Oreo gekkie bent. Volgens mij is het een YES or No. You love it or you hate it zeggen ze dan toch?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik meer van de hartigheid ben, doe mij maar kaas en olijven, maar als we dan toch voor zoet gaan dan ben ik op zijn tijd zeker te porren voor een portie zelfgebakken Oreo’s. Wat ik gewoon onwijs tof vind is dat dit zo leuk is om het met het gezin te doen. Samen de keuken in, plezier hebben, verbinden en genieten. Ik denk dat Kim dat met dit recept extra leuk maakt!
Zelf Oreo's maken doe je zo + het recept!
Wat heb je nodig:
(voor 24 stuks)
- 200 gram boter, koud in blokjes
- 230 gram bloem
- 65 gram cacaopoeder
- 2 gram bakpoeder
- 150 gram suiker
- 3 gram zout
Optioneel: 1 tl bruine kleurstof voor het perfecte plaatje 😉
Voor de vulling:
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl vanille extract
- 40 gram eiwit
- 200 gram poedersuiker
- 50 gram boter, op kamer temperatuur
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de boter met de bloem, cacao en bakpoeder. Voeg daarna de suiker en zout toe. Meng kort alles door elkaar.
- Maak een bal van het deeg en rol uit tussen twee stukken bakpapier tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Laat het deeg op een koele plek rusten voor een half uur.
- Steek met een ronde koekjesvorm van ongeveer 5 centimeter rondjes uit het deeg. Verdeel de koekjes over de bakplaat en bak in 15 minuten af. Herhaal tot alle deeg op is. Laat de koekjes afkoelen.
- Meng voor de vulling de poedersuiker met het eiwit en de vanillesuiker tot een luchtig, maar wel stijf beslag. Voeg nu het extract en de boter toe en mix tot een luchtige crème.
- Verdeel de vulling over de helft van de koekjes en leg er een ander koekje bovenop. De crème is na een halve dag opgestijfd maar je kunt de koekjes wel meteen opeten. Met wat slappere vulling, dat wel.
En als je dan toch lekker met de kids bezig bent in de keuken is dit misschien ook nog een lekker idee!