Zelf gezondere chocolademelk maken - Charlie's Kitchen

Zelf gezondere chocolademelk maken

Als ik aan de kou denk denk ik aan kaarsjes, dekentjes en warme chocolademelk. En natuurlijk is de ongezonde versie super lekker en die mogen we ook blijven drinken, maar wat nu als ik je zeg dat er een gezonde versie is, waar je lijf heel blij van wordt en je brein ook. Een echte gelukshormoon booster!

Gelukshormoon booster?

Cacao is een echte geluksbooster voor je hormonen. Dat hormoon noemen we serotonine.

Gun jezelf elke dag wat extra liefde. Liefde voor je lijf en brein. Zoals Superfoodies het noemt: Het is jouw dagelijkse “cacao bliss”- momentje. 

Ik bedoel wie wil nu niet dagelijks genieten zonder schuldgevoel? Deze Daily Love is gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals rauwe cacao, MCT-olie, ashwaganda en paddenstoelen. En het is ook nog eens gluten-, soja- en lactose vrij. WAUWIE!

Maar denk je: ik wil het toch echt liever helemaal zelf maken. Scroll dan door voor een easy peacy recept dat ook super is!

Gezondere chocolademelk met een geluksbooster!

Wat heb je nodig:
(voor 3 personen)

  • 500 ml havermelk Oatly (echt de lekkerste)
  • 2 el rauwe cacao → mijn voorkeur klik HIER 
  • 2 el agave siroop
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 1 goede snuf zout

Bereiding:

  1. Doe de melk in een pannetje en voeg hier de agavesiroop, vanille extract en cacaopoeder aan toe. Zeef de cacaopoeder om klontjes te voorkomen.
  2. Mix met een garde alles goed door elkaar en verwarm de melk op het vuur, zonder deze te laten koken. Verdeel de chocolademelk over de kommen en maak eventueel af met nog wat cacaopoeder.

Simpel toch? En echt een winterse lekkernij!

En hoe lekker is het om het dan hiermee te combineren? En dat hoeft echt niet alleen met Sinterklaas hoor! 😉

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders