Zo’n simpele, zelf te maken bruschetta kan echt het feestje maken aan tafel. Heerlijk bij de borrel, bbq of gewoon als voorgerecht!
SUPER TOMAAT!
Vandaag zetten we bij deze “zelf bruschetta maken” blog de tomaat in het zonnetje. Ik hou van balans en energie, maar ook genieten is enorm belangrijk. Natuurlijk is de olijfolie die je hierbij gebruikt ook onwijs fijn voor je lichaam. Zo voedt het je darmen, hersenen en draagt het bij aan een mooiere huid.
Maar de tomaat is ook een kanjer op deze bruschetta!
De tomaat is namelijk rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan je energieniveau, een mooiere huid en je weerstand. Maar in de tomaat zit ook vitamine K die zorgt dat vitamine D (zonnetje) beter wordt opgenomen. Ook heel fijn voor je energieniveau!
Bruschetta
Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)
- 4 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 16 blaadjes basilicum
- 2 el extra vergine olijfolie, wij gebruikten Delikreta
- 8 sneetjes ciabatta
- Standaard olijfolie
- Zet een grillpan op het vuur. Smeer de broodjes in met een beetje standaard olijfolie, het is namelijk zonde om dat met heel goede olijfolie te doen. Grill tot er mooie grillrandjes op zitten.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes, hak de knoflook en basilicum fijn en mix alle ingrediënten met de extra vergine olijfolie.
- Beleg de broodjes met een flinke lepel tomatenmengsel. Serveer meteen.
Tomaten zijn er in overvloed op dit moment, dus leef je uit in de keuken! Deze is bijvoorbeeld ook mega lekker!