Dit is toch lekker! Deze zalm ceviche uit het boek van de The Lemon Kitchen is lekker fris en zacht op de tong. Lekker om te serveren tijdens een mooie zomerse dag of van de winter met een salade ernaast!
Het Lemon Kitchen kookboek
Geen gerecht zonder citroen. Jadis gelooft er heilig in dat de citroen naast peper en zout de nieuwe smaakmaker moet worden, dus kookt ze op haar blog The Lemon Kitchen alleen maar gerechten met de gele citrusvrucht als basis ingrediënt. Dat er een boek zou komen, was een kwestie van tijd. Een boek waarbij Jadis alle touwtjes in handen heeft gehouden: van ontwerp tot aquarellen tot fotografie: alles is door haar zelf gedaan. Wat je dan krijgt, is een bijzonder fris boekwerk met citroen, door vier seizoenen heen, met de kenmerkende stijl van The Lemon Kitchen. Creatiever met citroen kan ik niet worden.
Boek: The Lemon Kitchen
Door: Jadis Schreuder
Kopen: Bestel hier
Zalm ceviche
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 500 gram verse zalm zonder huid
- 2 passievruchten
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 biologische citroen (sap en rasp)
- waterkers
- zout en peper
- Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakken. Verdeel in een mooie schaal.
- Maak de marinade door de passievrucht, olijfolie, een eetlepel citroensap en zout en peper te mengen. Breng eventueel verder op smaak met wat extra zout en peper.
- Schenk de marinade over de zalm en strooi er wat waterkers en wat citroenrasp er overheen. Serveer meteen en serveer er wat toast bij.
Ziet dat er niet heerlijk uit?
Eet smakelijk.
#TEAMCHARLIE
PS De (citroen)smaak te pakken? Probeer dit citroenijs dan ook eens!