Zijn jullie net zo dol op gezonde ijsjes als Christa? Ze dook de keuken in, of zal ik zeggen de vriezer, en toverde een heerlijk voedzaam recept tevoorschijn: fris citroenijs met munt.

Niet vullen maar voeden

Wellicht heb je deze uitspraak al eens gehoord. Christa en ik zweren erbij. Uiteraard staat balans voorop en mag ik denk ik wel zeggen dat wij beiden de 80-20 regel hanteren. Wij vertellen onze cliënten dan ook altijd om goed na te denken waarom je iets eet. Geeft het je energie of neemt het energie weg?

Natuurlijk eten we allemaal wel eens een McFlurry of een Magnum. Maar hoe leuk is het ook om zelf ijs te maken en vervolgens er intens van te kunnen genieten omdat het je nog voedt ook?

Citroenijs met munt

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

  • 5 el citroenijs (ik had de sorbet variant van AH zonder toegevoegd suiker)
  • 500 ml volle kwark
  • 2 el honing
  • handje verse munt
  • snuf zeezout
  • sap en rasp van 1/2 citroen
  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine, schep in een bakje en zet dit minstens 4 uur in de vriezer.

Tip: Als je het langer in de vriezer hebt laten staan en het te hard is, kun je het nog even in de keukenmachine doen met een eetlepel (warm) water.

Liefs,
Charlie & Christa

PS: Wie was Christa ook alweer? (klik hier!)