Winterse soezen met verrassende vulling - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Winterse soezen met verrassende vulling

Deze winterse soezen met verrassende vulling wil je echt proberen, op de bank met een dekentje en een warme chocolademelk of een grote mok thee.

Heerlijk, het is winter. Het wordt kouder, de dagen worden korter en in de avond kruipen we het liefste voor de buis. Tijd om een winterse lekkernij te maken voor net dat beetje extra luxe!

Echte bakkers opgelet!

Zondagmiddag gezellig met de kids actief bezig zijn? Of misschien ben jij wel de echte bakker in huis? Dr. Oetker vroeg mij naar mijn favoriete soes en daar had ik direct een antwoord op. Eentje met een combinatie van peer en kaneel!

En wat was ik blij toen ik hoorde dat Dr. Oetker een Basismix heeft voor Soezen, deze vind je namelijk nergens anders. Je kunt 12 grote soezen of 32 kleine soesjes maken, maar uiteraard ging ik voor de grote haha. En hoe handig, in de doos vond ik twee plastic spuitzakken om de soezen makkelijk te vullen met mijn favoriete vulling.

Charlie blij!

Deze heerlijke luchtige soezen worden extra leuk met de Dr. Oetker Decoraties. Ik zag zoveel voorbeelden op bakken.nl om soezen te maken. Had jij daar al eens gekeken wat voor toffe creaties en recepten er zijn? En zeg nou eerlijk, soezen maken en decoreren is toch gewoon super leuk om te doen?

Samen met een vriendin dook ik op een zondag de keuken in, de soezen roken al heerlijk toen ze uit de oven kwamen. Ik spoot eerst 6 “naturel” soezen uit de zak (zonder kaneel). Vervolgens heb ik het overgebleven mengsel extra op smaak gemaakt met kaneel en daar de laatste soezen van gemaakt. Extra leuk, lichte en donkere soezen!

En ik maakte een speciale variatie op de vulling. Naast Dr. Oetker Banketbakkersroom deed ik er ook slagroom in voor een extra romige smaak, peer voor een frisse touch en kaneel voor het winterse tintje.

Maar wat zijn soezen zonder die extra decoratie van Dr. Oetker? Ik ging voor de gouden balletjes bij de witte soezen en extra Wit Glazuur met kaneel bij de kaneelsoezen.

Natuurlijk heb je nog veel meer keuzes, wat dacht je bijvoorbeeld van de Cake & Taartvulling van Dr. Oetker? Er zijn 2 twee goddelijke smaken: Choco en Salted Caramel. SAY WHAT!

Geloof me, dit wil je zien (klik hier).

Winterse soezen met verrassende vulling

Wat heb je nodig:
(voor 12 soezen)

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 120 ml water
  • 1 peer
  • kaneel
  • Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
  • 250 ml slagroom
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Dr. Oetker Chocofantasie Gouden Bolletjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Pak een beslagkom en doe hierin de Basismix, de eieren, de zonnebloemolie en het water. Meng het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
  3. Scheur de spuitzakken van elkaar los en knip een punt van ongeveer 5 cm van de spuitzak. Vouw de rand van de spuitzak om en zet eventueel in een grote mok of glas zodat het makkelijker is om te vullen. Vul nu de spuitzak met de helft van het beslag.
  4. Beleg de bakplaat met bakpapier. Houd de spuitzak ongeveer 1 cm van het bakpapier af en spuit 6 grote soezen. Meng het overgebleven mengsel met kaneel en spuit ook op de bakplaat.
  5. Bak de grote soezen in 30 à 35 minuten in het midden van de oven gaar en mooi goudbruin.
  6. Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.

Ondertussen gaan we aan de slag met de verrassende vulling

  1. Pak een mengkom en vul deze met 350 ml water, 250 ml slagroom en 1 zakje Mix voor Banketbakkersroom. Meng twee minuten op hoge stand met een mixer of gebruik een garde.
  2. Schil de peer en snijd heel erg fijn. Voeg deze, samen met de kaneel, toe aan het mengsel, roer goed door.
  3. Vul nu de tweede spuitzak met het mengsel, knip ook deze aan de onderkant af en begin met het vullen van de soezen.
  4. Dr. Oetker Glazuur Wit is ideaal, even 5 minuten laten weken in heet water en het is ready to use. Smeer de soezen hier goed mee in, ik gebruikte hiervoor een lepel.
  5. Top af met Dr. Oetker Decoraties!

 

soezen

Ik vind de Basismix voor Soezen van Dr. Oetker echt top. Het is makkelijk, ontzettend lekker en geeft vooral heel veel fun als je ze gaat decoreren en er een echt feestje van maakt!

Wat zijn jouw favo soezen?

Liefs,
Charlie

P.S.: Yes, Dr. Oetker en ik hadden een samenwerking omdat Charlie dol is op soezen! Benieuwd wat dat inhoudt? Lees “bloggen en geldverdienen” en “deel 2“.

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Winterse soezen met verrassende vulling”

  1. Pingback: Best bekeken recepten van 2017 - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders