Deze winterse soezen met verrassende vulling wil je echt proberen, op de bank met een dekentje en een warme chocolademelk of een grote mok thee.
Heerlijk, het is winter. Het wordt kouder, de dagen worden korter en in de avond kruipen we het liefste voor de buis. Tijd om een winterse lekkernij te maken voor net dat beetje extra luxe!
Echte bakkers opgelet!
Zondagmiddag gezellig met de kids actief bezig zijn? Of misschien ben jij wel de echte bakker in huis? Dr. Oetker vroeg mij naar mijn favoriete soes en daar had ik direct een antwoord op. Eentje met een combinatie van peer en kaneel!
En wat was ik blij toen ik hoorde dat Dr. Oetker een Basismix heeft voor Soezen, deze vind je namelijk nergens anders. Je kunt 12 grote soezen of 32 kleine soesjes maken, maar uiteraard ging ik voor de grote haha. En hoe handig, in de doos vond ik twee plastic spuitzakken om de soezen makkelijk te vullen met mijn favoriete vulling.
Charlie blij!
Deze heerlijke luchtige soezen worden extra leuk met de Dr. Oetker Decoraties. Ik zag zoveel voorbeelden op bakken.nl om soezen te maken. Had jij daar al eens gekeken wat voor toffe creaties en recepten er zijn? En zeg nou eerlijk, soezen maken en decoreren is toch gewoon super leuk om te doen?
Samen met een vriendin dook ik op een zondag de keuken in, de soezen roken al heerlijk toen ze uit de oven kwamen. Ik spoot eerst 6 “naturel” soezen uit de zak (zonder kaneel). Vervolgens heb ik het overgebleven mengsel extra op smaak gemaakt met kaneel en daar de laatste soezen van gemaakt. Extra leuk, lichte en donkere soezen!
En ik maakte een speciale variatie op de vulling. Naast Dr. Oetker Banketbakkersroom deed ik er ook slagroom in voor een extra romige smaak, peer voor een frisse touch en kaneel voor het winterse tintje.
Maar wat zijn soezen zonder die extra decoratie van Dr. Oetker? Ik ging voor de gouden balletjes bij de witte soezen en extra Wit Glazuur met kaneel bij de kaneelsoezen.
Natuurlijk heb je nog veel meer keuzes, wat dacht je bijvoorbeeld van de Cake & Taartvulling van Dr. Oetker? Er zijn 2 twee goddelijke smaken: Choco en Salted Caramel. SAY WHAT!
Geloof me, dit wil je zien (klik hier).
Winterse soezen met verrassende vulling
Wat heb je nodig:
(voor 12 soezen)
- 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
- 3 eieren
- 75 ml zonnebloemolie
- 120 ml water
- 1 peer
- kaneel
- Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
- 250 ml slagroom
- Dr. Oetker Glazuur Wit
- Dr. Oetker Chocofantasie Gouden Bolletjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Pak een beslagkom en doe hierin de Basismix, de eieren, de zonnebloemolie en het water. Meng het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
- Scheur de spuitzakken van elkaar los en knip een punt van ongeveer 5 cm van de spuitzak. Vouw de rand van de spuitzak om en zet eventueel in een grote mok of glas zodat het makkelijker is om te vullen. Vul nu de spuitzak met de helft van het beslag.
- Beleg de bakplaat met bakpapier. Houd de spuitzak ongeveer 1 cm van het bakpapier af en spuit 6 grote soezen. Meng het overgebleven mengsel met kaneel en spuit ook op de bakplaat.
- Bak de grote soezen in 30 à 35 minuten in het midden van de oven gaar en mooi goudbruin.
- Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.
Ondertussen gaan we aan de slag met de verrassende vulling
- Pak een mengkom en vul deze met 350 ml water, 250 ml slagroom en 1 zakje Mix voor Banketbakkersroom. Meng twee minuten op hoge stand met een mixer of gebruik een garde.
- Schil de peer en snijd heel erg fijn. Voeg deze, samen met de kaneel, toe aan het mengsel, roer goed door.
- Vul nu de tweede spuitzak met het mengsel, knip ook deze aan de onderkant af en begin met het vullen van de soezen.
- Dr. Oetker Glazuur Wit is ideaal, even 5 minuten laten weken in heet water en het is ready to use. Smeer de soezen hier goed mee in, ik gebruikte hiervoor een lepel.
- Top af met Dr. Oetker Decoraties!
Ik vind de Basismix voor Soezen van Dr. Oetker echt top. Het is makkelijk, ontzettend lekker en geeft vooral heel veel fun als je ze gaat decoreren en er een echt feestje van maakt!
Wat zijn jouw favo soezen?
Liefs,
Charlie
P.S.: Yes, Dr. Oetker en ik hadden een samenwerking omdat Charlie dol is op soezen! Benieuwd wat dat inhoudt? Lees “bloggen en geldverdienen” en “deel 2“.
1 reactie op “Winterse soezen met verrassende vulling”
Pingback: Best bekeken recepten van 2017 - Charlie's Kitchen