Gnocchi met avocado-broccolisaus van Luuk's Kitchen - Charlie's Kitchen

Gnocchi met avocado-broccolisaus van Luuk’s Kitchen

Gnocchi met avocado-broccolisaus uit Luuk’s Kitchen, Gnocchi, avocado-broccolisaus, Luuks Kitchen

Ik ken Luuk inmiddels al heel wat maanden als een gewaardeerde collega. Nadat ik lekker bij hem thuis voor hem had gekookt uit mijn boek vond ik het tijd om iets uit zijn keuken de koken. Vandaag deel ik daarom dan ook het recept voor gnocchi met avocado-broccolisaus!

Gnocchi?

Tot twee jaar terug had ik nog nooit van gnocchi gehoord, laat staan dat ik het had gegeten. Toen ik uit eten was bij een Italiaans restaurant bestelde ik het uit nieuwgierigheid. Ik was enorm verrast en direct fan!

Gnocchi is het meervoud van gnocco, wat eigenlijk gewoon klont betekent. Gnocchi valt onder de Italiaanse pastasoorten en is gemaakt van aardappel, meel en o.a zout.

Ik daagde #TEAMCHARLIE Kim uit om een verfrissende twist te geven aan een van Luuk’s gnocchi gerechten. Ik kwam aanzetten met een spannende ovenschotel met gnocchi en avocado-broccolisaus. Het recept van Luuk is glutenvrij en vegan. Ik hield de basisingrediënten hetzelfde maar voegde er een paar smaakmakers aan toe voor een verrassing op je tong!

Gnocchi met avocado-broccolisaus uit Luuk’s Kitchen, Gnocchi, avocado-broccolisaus, Luuks Kitchen

Gnocchi met avocado-broccolisaus en zongedroogde tomaat

Wat heb je nodig:
(voor
2 personen)

 • 250 gram gnocchi
 • 300 gram broccoliroosjes
 • 1 rijpe avocado
 • 50 ml melk
 • 1 teen knoflook, geperst
 • Sap van 1/2 citroen
 • 10 muntblaadjes, fijngehakt
 • 100 gram zongedroogde tomaat, in reepjes
 • 50 gram geraspte kaas. Het liefst oud!
 • 2 el pijnboompitten, geroosterd
 • Zout en peper
 1. Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer deze met de avocado, melk, knoflook en munt tot een gladde saus. Breng op smaak met de citroensap, zout en peper.
 2. Bereid ondertussen de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de gnocchi gaar is, meng je deze met de saus en de reepjes zongedroogde tomaat.
 3. Garneer met de kaas en de pijnboompitten.

Liefs,
Kim en Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders