Water is toch water? - Charlie's Kitchen

Water is toch water?

In dit artikel vertel ik je over water, maar laat ik je ook zien dat er een groot verschil is in soorten water. Vaak denken we “water is water” maar niets is minder waar. Wij van #teamcharlie zijn naar de bron geweest met heel veel zuiver water en doen vandaag de theetest zodat jij echt het verschil kunt zien!

Drink jij elke dag water?

Ik denk dat wij allemaal wel weten dat het drinken van water ontzettend goed is voor ons lichaam en voor ons energieniveau. Water is nodig om ons eten te verteren en is nodig om alle brand-, bouw- en onderhoudsstoffen naar die plekken van het lichaam te brengen waar ze nodig zijn. Dat gaat via het bloed, dat niet alleen naar je benen gaat om te kunnen hardlopen of fietsen, maar ook naar je hoofd om complexe problemen op te lossen en om je ogen hun werk te laten doen. Tot slot is water belangrijk om afvalstoffen uit te scheiden en om de lichaamstemperatuur constant te houden.

Elke dag weer heb je 1,5 tot 2 liter vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Het mooie is dat de natuur ons gewoon dat water geeft. Kim en ik gingen op bezoek in SPA en wij waren ontzettend onder de indruk. Wat ons echt is bijgebleven: als je goed zorgt voor de natuur, dan zorgt deze goed voor jou. In dit geval met zuiver, puur natuur water van de bron. Het bottelen gebeurt al bij de bron, zodat de zuiverheid van het water gegarandeerd is. SPA® Reine mineraalwater ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling en dat vinden wij echt bijzonder!

SPA® Reine heeft een laag gehalte aan minerale zouten. Dat is dan ook precies de reden waarom SPA® Reine water zo fluweelzacht aanvoelt in onze mond.

Nu kunnen wij je natuurlijk van alles vertellen over het verschil, maar ik wil het je laten zien en je enthousiast maken om de theetest zelf ook te doen thuis!

Ik heb een ontstoken oog dus ik heb niet mijn meest chique make-up op, maar ik neem je wel gezellig mee in mijn keuken tijdens mijn theetest.

Theetest?

Even simpel uitgelegd: de theetest laat, als het goed is, zien dat SPA® Reine water anders is dan andere waters. SPA® Reine water is mineraalarm. Mineralen zorgen voor het ontstaan van een dun laagje op het oppervlak van de thee en hierdoor kan thee troebel worden.

1. Pak twee glazen die magnetronbestendig zijn. We gebruiken de magnetron zodat we geen vieze waterkoker gaan gebruiken die de test kan beïnvloeden. Zet de glazen klaar met een fles SPA® Reine, en briefjes met de namen van het water zodat je ze wel uit elkaar kan houden!

2. Schenk beide glazen vol. De ene dus met SPA® Reine en de andere met het andere water.

3. Zet de volle theekopjes in de magnetron en verwarm ze tot het kookpunt met de briefjes onder de glazen.

4. Hang de theezakjes met normale thee of earl grey tegelijkertijd in de glazen.

5. Laat de theezakjes 2 tot 3 minuten hangen. Haal ze eruit en roer per glas even een paar seconden door.

Thee test spa reine proeven
Thee test spa reine proeven

HOE DAN?

Zeg dat wel! Zoals je kunt zien op de video was ik echt enorm verbaasd. De thee die we gemaakt hebben met SPA® Reine is lichter, aantrekkelijker, ruikt ontzettend lekker en is zo zacht in de mond!

"WATER IS NIET ZOMAAR WATER"

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders