Kickstart your day!

Vandaag deel ik mijn kickstart mugcake recept met peer. Ik ben ook benieuwd naar jouw ontbijt(ritueel)? Je maakt nu kans op een Quaker ontbijtpakket waarmee je jouw kickstart ontbijt kan maken en kan delen op Instagram en/of Facebook. Lees snel verder!’

Mijn ochtendritueel is heel erg belangrijk. Zo zorg ik ervoor dat ik niet de hele dag achter de feiten aan loop. Nee, ik neem de touwtjes in handen en zorg dat mijn batterij helemaal opgeladen is en ik daardoor een energieke productieve dag tegemoet ga.

Mijn eerste drie tips voor een kickstart!
 1. Start de dag in bed met een dikke vette glimlach. Wie en wat maken jou blij? Voel je het? Good energy!
 2. Drink op de nuchtere maag twee glazen water.
 3. Douche koud af om die energie te laten flowen in jouw lichaam.

Haver powerrr!

Daarnaast is natuurlijk een krachtig ontbijt belangrijk. Ik hou van simpel, snel maar wel voedzaam. Daarom kies ik voor havermout. Vandaag een kickstart mugcake gemaakt met peer.

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

Optioneel: maak je ontbijt extra lekker met een schep kokosyoghurt.

 1. Schil de peer en snijd in blokjes.
 2. Gebruik een staafmixer, keukenmachine of blender om de Quaker havermout, kaneel, peerstukjes en ei kort samen te blenden tot een glad mengsel.
 3. Doe het mengsel in een koffiekopje en zet dat zo’n 2 minuten in de magnetron op 700 Watt.
 4. Je kan de mugcake natuurlijk uit het kopje eten of je maakt het extra feestelijk op een bord met wat extra peer, kokosyoghurt en kaneel!
Quaker havermout, mugcake, ontbijt, gezond, kickstart

Waarom havermout?

 1. Havermout is rijk aan vezels, havergraanvezels die havermout bevat bevordert de darmwerking. Quaker havermout bevat 9g vezels/100g
 2. Havermout geeft je een verzadigd gevoel en dit zorgt ervoor dat je minder snel naar tussendoortjes grijpt.
 3. Met havermout heb je een vullend ontbijt waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Gezond eten hoeft niet duur te zijn!
 4. Havermout is snel klaar dus werkt mee aan jouw energieke kickstart!
 5. Havermout helpt cholesterol te verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor bij het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is aangetoond dat bèta-glucanen vezels, die van nature aanwezig zijn in haver, het cholesterolgehalte verlagen.
 6. Een portie havermout bevat 46% van de 3 gram bèta-glucanen vezels, die dagelijks nodig is om het cholesterolgehalte te verlagen. En dat is belangrijk voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Een hoog cholesterolgehalte heeft meerdere risicofactoren en verandering van één van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.

Kortom…

Ik ben enorme fan van Quaker havermout en daarom ook superblij met deze samenwerking. Quaker bestaat al meer dan 140 jaar en is het nummer 1 havermoutmerk in de Benelux. Ze staan voor de veiligheid en de kwaliteit van hun producten. Hun eerste prioriteit is dan ook gezond en voedzaam eten produceren. En daar staat #teamcharlie natuurlijk helemaal achter. Samen de missie voortzetten om jullie te helpen aan een energiek leven #echtinbalans!

Maar…

Ik wil jullie uitdagen om ook een kickstart ochtend te creëren met Quaker havermout. Een snelle, makkelijke en gezonde kickstart. Dat kan jij! Meld je hier aan en maak kans op een Quaker pakket. Word je geselecteerd dan ontvang je dit pakket en deel je jouw kickstart op Instagram of Facebook met de #ikvertrouwophavermout.

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Mijn lieve collega’s van Fitgirls (klik hier) en Lekker & Simpel delen ook hun kickstart. Waar wacht je op? GO GO GO!

Benieuwd wat een samenwerking inhoudt? Ik schreef er een blog over. Deze lees je hier!