Een kickstart mugcake gemaakt met peer! - Charlie's Kitchen

Een kickstart mugcake gemaakt met peer!

Kickstart your day!

Vandaag deel ik mijn kickstart mugcake recept met peer. Ik ben ook benieuwd naar jouw ontbijt(ritueel)? Je maakt nu kans op een Quaker ontbijtpakket waarmee je jouw kickstart ontbijt kan maken en kan delen op Instagram en/of Facebook. Lees snel verder!’

Mijn ochtendritueel is heel erg belangrijk. Zo zorg ik ervoor dat ik niet de hele dag achter de feiten aan loop. Nee, ik neem de touwtjes in handen en zorg dat mijn batterij helemaal opgeladen is en ik daardoor een energieke productieve dag tegemoet ga.

Mijn eerste drie tips voor een kickstart!
 1. Start de dag in bed met een dikke vette glimlach. Wie en wat maken jou blij? Voel je het? Good energy!
 2. Drink op de nuchtere maag twee glazen water.
 3. Douche koud af om die energie te laten flowen in jouw lichaam.

Haver powerrr!

Daarnaast is natuurlijk een krachtig ontbijt belangrijk. Ik hou van simpel, snel maar wel voedzaam. Daarom kies ik voor havermout. Vandaag een kickstart mugcake gemaakt met peer.

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

Optioneel: maak je ontbijt extra lekker met een schep kokosyoghurt.

 1. Schil de peer en snijd in blokjes.
 2. Gebruik een staafmixer, keukenmachine of blender om de Quaker havermout, kaneel, peerstukjes en ei kort samen te blenden tot een glad mengsel.
 3. Doe het mengsel in een koffiekopje en zet dat zo’n 2 minuten in de magnetron op 700 Watt.
 4. Je kan de mugcake natuurlijk uit het kopje eten of je maakt het extra feestelijk op een bord met wat extra peer, kokosyoghurt en kaneel!
Quaker havermout, mugcake, ontbijt, gezond, kickstart

Waarom havermout?

 1. Havermout is rijk aan vezels, havergraanvezels die havermout bevat bevordert de darmwerking. Quaker havermout bevat 9g vezels/100g
 2. Havermout geeft je een verzadigd gevoel en dit zorgt ervoor dat je minder snel naar tussendoortjes grijpt.
 3. Met havermout heb je een vullend ontbijt waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Gezond eten hoeft niet duur te zijn!
 4. Havermout is snel klaar dus werkt mee aan jouw energieke kickstart!
 5. Havermout helpt cholesterol te verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor bij het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is aangetoond dat bèta-glucanen vezels, die van nature aanwezig zijn in haver, het cholesterolgehalte verlagen.
 6. Een portie havermout bevat 46% van de 3 gram bèta-glucanen vezels, die dagelijks nodig is om het cholesterolgehalte te verlagen. En dat is belangrijk voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Een hoog cholesterolgehalte heeft meerdere risicofactoren en verandering van één van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.

Kortom…

Ik ben enorme fan van Quaker havermout en daarom ook superblij met deze samenwerking. Quaker bestaat al meer dan 140 jaar en is het nummer 1 havermoutmerk in de Benelux. Ze staan voor de veiligheid en de kwaliteit van hun producten. Hun eerste prioriteit is dan ook gezond en voedzaam eten produceren. En daar staat #teamcharlie natuurlijk helemaal achter. Samen de missie voortzetten om jullie te helpen aan een energiek leven #echtinbalans!

Maar…

Ik wil jullie uitdagen om ook een kickstart ochtend te creëren met Quaker havermout. Een snelle, makkelijke en gezonde kickstart. Dat kan jij! Meld je hier aan en maak kans op een Quaker pakket. Word je geselecteerd dan ontvang je dit pakket en deel je jouw kickstart op Instagram of Facebook met de #ikvertrouwophavermout.

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Mijn lieve collega’s van Fitgirls (klik hier) en Lekker & Simpel delen ook hun kickstart. Waar wacht je op? GO GO GO!

Benieuwd wat een samenwerking inhoudt? Ik schreef er een blog over. Deze lees je hier!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

2 reacties op “Een kickstart mugcake gemaakt met peer!”

 1. Pingback: 3x recepten voor lekkere ontbijtjes - Lekker en Simpel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders