Ik hou niet zo van (oneerlijk) vlees, dus ben dan ook de laatste tijd druk op zoek naar alternatieven die echt lekker zijn! Een geweldige vegaburger workshop van Sanne en Lisa heeft mij super enthousiast gemaakt, want ik mix me suf thuis voor al die lekkere groentenburgers. Geloof me, deze linzenburgers moet je een keer proberen.
Skinny, gezond en ontzettend smeuïg!
Linzen zijn rijk aan vezels, rijk aan vitamine B, hoog in eiwitten en belangrijke mineralen. Waarom niet een keer iets anders proberen?
Vezelrijke linzenburgers
Wat heb je nodig:
(voor 4 burgers)
- 400 gram linzen (uit blik)
- 1 ei
- 1 rode ui
- 50 gram havermout
- Snuf peper en zout
- 1 tl Italiaanse kruiden
Saus
- 4 el magere kwark
- 1 hand verse bieslook
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- Beetje citroensap
- Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine, blender (alleen als je een goede hebt), staafmixer of ga flink prakken met een vork.
- Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
- Vorm vier bollen van het deeg en druk deze op de bakplaat plat tot burgers.
- Bak ze 20 minuten in de oven.
- Meng alle ingrediënten van de saus.
Ik haalde speltbroodjes, een avocado, sla en tomaat en bouwde deze NIET NORMAAL lekkere burgers!
Als je nu denkt van “ik moet vlees of vis hebben?” Ik heb hier nog een heerlijk ander burgerreceptje!
Liefs,
Charlie
5 reacties op “Vezelrijke linzenburgers”
Pingback: Magimix 5200 XL - Charlie's Kitchen
Pingback: Bietenburgers - Charlie's Kitchen
Pingback: Spread met zongedroogde tomaat - Charlie's Kitchen
Hoi Charlotte,
Kan je de burgers ook bakker in de pan?
Groetjes,
Lisa
Pingback: Recepten met eten van Aldi: Salades en Burgers | Stagereizen