Mijn vriend is gek op salades op brood. Van tonijnsalade tot vette voorverpakte eiersalade. Maar vanaf het moment dat hij mijn homemade eiersalade proefde, komt er geen voorverpakte salade meer in huis! We kennen allemaal deze voorverpakte salades uit de supermarkt, vaak onnodig vet en met toevoegingen die ons lichaam helemaal niet nodig heeft.

Ga zelf aan de slag

Eten zelf maken met verse producten is niet alleen heel erg lekker en gezond, maar ook helemaal niet moeilijk! Ik besloot zelf een gezondere variant te maken van de eiersalade, eiersalade maar dan skinny! Heerlijk op een cracker, broodje of rijstwafel.

Probeer het zelf maar eens hij is heerlijk fris, simpel maar vooral heel erg lekker!

eiersalade

Eiersalade maar dan skinny

Wat heb je nodig:
(voor 2 porties)

  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 teen knoflook
  • handje bieslook
  • takje koriander
  • 3 el magere kwark
  • 1 el mayonaise (ik maak deze zelf of koop degene zonder toevoegingen)
  • Eén tl kerrie
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout naar smaak

Optioneel: Je kunt de magere kwark ook vervangen door cottage cheese!

eiersalade

  1. Snijd het ei helemaal fijn en meng samen met de mosterd, kwark en mayonaise.
  2. Pers de knoflook, snijd de bieslook en koriander fijn en meng dit er ook doorheen.
  3. Breng tenslotte je eiersalade op smaak met peper en zout.
  4. Bewaar het in een goed afsluitbare pot of bak in de koelkast.eiersalade

Ik zei toch dat het simpel was…

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Niet zo gek op eieren? Probeer dan eens deze skinny tonijnsalade, want die is ook ontzettend lekker!