Ik heb een nieuwe beste vriendin, namelijk Tante Fanny. Ik ben dol op pizza, wat zeg ik…

Pizza is mijn lievelings eten!

Maar altijd pizza bestellen is ten eerste duur en ten tweede, vind maar eens een goede pizzeria die hem nog goed warm levert ook. Diepvries pizza vind ik gewoon niet te eten en zelf nog helemaal een bodem maken is niet te doen na een drukke dag op het werk.

En toen ontmoette ik tante Fanny

Tante Fanny is de enige in de markt die 3 soorten pizzadeeg verkoopt. Zo hebben we echt vers pizzadeeg (zonder saus), pizzadeeg met een potje tomatensaus en vers spelt pizzadeeg. De laatste is dan ook mijn favoriet!

snelle pizza

En toen was daar de pizza-estafette

Dit kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan, doen jullie ook mee? Naast het fantastische recept dat ik met jullie ga delen is er ook een winactie via Instagram. Jullie foodies kunnen jullie favoriete pizzarecept (foto) delen met de hashtag #tantefannyestafette + #tantefanny. Maak kans op een exclusieve kookworkshop van Rutger Bakt in juni. HOE TOF IS DAT?

snelle speltpizza

Terug naar de snelle speltpizza met truffelmascarpone

Wat heb je nodig:
(voor 1 pizza)

  • 1 Tante Fanny vers spelt pizzadeeg
  • 1/2 blik à 200 gram tomatenblokjes
  • 1 el honing
  • 1 blik gegrilde gele paprika
  • 100 gram buffel-mozzarella
  • 2 à 3 tl truffel-paddestoelentapenade (op de markt of bij de AH)
  • 1 handje verse basilicum
  • 100 gram rauwe ham (ik gebruik hiervoor Serrano)
  • 100 gram verse mascarpone
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (zie verpakking).
  2. Haal het verse pizzadeeg uit de verpakking en rol uit, hoe handig? Door middel van het bakpapier blijft het niet aan elkaar plakken 😀
  3. Meng in een kommetje de truffel-paddestoelentapenade en de tomatenblokjes. Maak eventueel extra op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de mozzarella in pakken.
  5. Snijd de geroosterde gele paprika in reepjes of blokjes, net wat jij lekker vindt.
  6. Smeer de verse pizzabodem in met het smeersel, beleg met de mozzarella en geroosterde gele paprika.
  7. Doe nu de pizza 10 tot 12 minuten in de oven, wel blijven opletten want elke oven is anders.
  8. Haal de pizza uit de oven, beleg met de rauwe ham, verse basilicum, rucola en Parmezaanse kaas.

snelle speltpizza

Snel, makkelijk en echt ontzettend lekker!

Doe jij ook mee met de winactie via instagram?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit is een gesponsord bericht lees “hier” meer.