Er is niks lekkerder dan een verse pizza die blijft plakken aan je gehemelte. Bij de eerste heerlijke lentedag deden wij de BBQ aan, want JA… pizza kan supermakkelijk op de BBQ. En dat verse deeg hoef je dus niet zelf te maken. Ik deel vandaag mijn geheim plus de toppings!
Waarom geen half om half pizza?
Met voldoende vrienden over de vloer tijdens de lente-BBQ wil ik iedereen natuurlijk iets lekkers serveren. Aangezien er een aantal vegetariërs aanwezig waren raakten Kim en ik geïnspireerd en besloten om van elke pizza OOK een vega variant maken. Want zo makkelijk kan het namelijk zijn 😉
Vandaag delen wij pizza met o.a. ricotta, mozzarella, ui, kip en nog veel meer!
Scrol je mee naar het recept?
De lekkerste lente pizza die er is!
Zoals ik al zei aan het begin van deze blog hebben wij deze BBQ pizza gemaakt mer vers deeg. En nee, ik heb dat niet allemaal staan rollen in de keuken. Ik heb namelijk de verse pizzadeeg van Tante Fanny weer teruggevonden nadat ik op een supertoffe workshop van hun ben geweest! Ik maakte er ooit deze pizza met truffelmascarpone mee.
Met de pizza op de BBQ wil ik je inspireren en laten zien dat je met kant-en-klaar deeg ontzettend lekkere pizza’s (en flammkuchen) op de BBQ kan maken. Heb jij hier wel eens aan gedacht?
Allright, dan nu ECHT het recept van de BBQ pizza
Wat heb je nodig:
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg
- 200 gram ricotta
- 100 gram gerookte kip
- 1 zakje mini mozzarella’s
- 75 gram geraspte extra belegen kaas
- 100 gram gebakken oesterzwammen
- 2 uien, in halve maantjes gesneden
- 20 gehalveerde gele kerstomaten
- Zout, peper
- Honing-mosterd dressing
En verder nog
- 1 pizzasteen
- 1 el semolina (fijn griesmeel)
- Het deeg past waarschijnlijk niet in een keer op de steen, dus snijd deze in tweeën. Je kunt een pizza met een vega helft maken en een met kip (zoals wij) of twee losse pizza’s.
- Strooi een beetje semolina of bloem op de werkbank. Smeer de halve bodems in met ricotta, strooi hier de geraspte kaas over en verdeel de mozzarellabolletjes over de pizza. Strooi de uien erover.
- Leg nu de oesterzwammen aan de ene kant en de kip aan de andere kant van de pizza. Maak af met een beetje zout en peper.
- Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, ongeveer 220 °C.
Meer over indirecte bereiding vind je HIER.
- Plaats de pizzasteen op het grillrooster, bestrooi met semolina en verwarm voor gedurende 10 minuten.
- Strooi de semolina over de steen en schuif dan de pizza erop. De semolina zorgt ervoor dat jouw pizza straks niet vastgeplakt zit aan de steen. Daar kan je trouwens ook heel handig het papier voor gebruiken dat onder het deeg zit!
- Bak de pizza gedurende 10 minuten, of totdat de zijkant van het deeg goudbruin en de kaas gesmolten is.
- Maak de pizza af met de zongedroogde tomaatjes en wat honing-mosterd dressing.
- Bereid hierna de volgende pizza op precies dezelfde wijze op de barbecue.