Deze zuurkoolschotel is naast vegetarisch ook nog eens super makkelijk te maken. Lekker met geitenkaas en pompoen. Vandaag delen wij het recept en vertelt Kim uit #teamcharlie waar haar liefde voor zuurkool vandaan komt!
Kijk niet zo zuur
Kim is echt gek op zuurkool. Toen ze als kleine Kimmie nauwelijks groente lustte, zag haar moeder dat er wel een volledig bord met zuurkool naar binnen ging. Zonder mopperen… Zuurkool kost geen drol, is supergezond en je kunt er veel meer mee doen dan alleen de standaard stamppot met spekjes, aardappels en rookworst. Kim maakte met pompoen, hazelnoot en geitenkaas deze vegetarische zuurkoolschotel.
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Zuurkoolschotel
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- 800 gram (fles)pompoen in stukjes
- 300 gram zuurkool
- 2 el (plantaardige) melk
- 200 gram geitenkaas
- 4 el gehakte hazelnoot
- 2 takjes verse tijm
- Zet een pan met water op het vuur en kook (of stoom) de pompoen gaar.
- Als je een zakje zuurkool uit de supermarkt hebt, gaar de zuurkool dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bij Sauercrowd zuurkool kun je deze stap overslaan.
- Laat de zuurkool uitlekken. Stamp de pompoen tot een puree met de (plantaardige) melk. Roer de zuurkool hier doorheen.
- Ris de blaadjes van de tijm af en meng deze goed met de zuurkoolmix. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de stamppot nog heel even op middelhoog vuur. Verdeel over vier borden en brokkel eerst de geitenkaas en daarna de hazelnoot over de stamppot.
De smaak te pakken van zuurkool? Probeer deze taart dan ook maar eens!
Eet smakelijk! Liefs,
Charlie en Kim
6 reacties op “Vegetarische zuurkoolschotel”
Goedemorgen,
Ik zie bij de zuurkool ovenschotel dat er geen oven aan te pas komt 🙂 en rits (deze zit in een broek 🙂 de blaadjes van de pompoen…….. Het is wel komisch zo vind ik. Toch wil ik je recept maken.
Hatelijke groet,
Jolanda
Sorry sorry het moest hartelijke groet zijn!
Goedemorgen Jolanda,
Heel opmerkzaam van je. Blijkbaar was de redacteur (ik dus) nog niet echt uitgeslapen toen de tekst voorbij kwam. Inmiddels is het recept aangepast.
Eet smakelijk!
Liefs,
#TeamCharlie
Goedemorgen,
Ik zie bij de zuurkool ovenschotel dat er geen oven aan te pas komt 🙂 en rits (deze zit in een broek 🙂 de blaadjes van de pompoen…….. Het is wel komisch zo vind ik. Toch wil ik je recept maken.
Hartelijke groet,
Jolanda
Daarnaast erg vermakelijk dat die pompoen blaadjes heeft 😉
Wat gebeurt er eigenlijk met de tijm die het recept vermeldt?
Ik had wel een hele slechte dag bij het nakijken. Inmiddels aangepast. Bij Charlie’s Kitchen zijn we altijd blij als jullie met dit soort correcties komen. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt