Flammkuchen met paddenstoelen en gekarameliseerde uitjes - Charlie's Kitchen

Flammkuchen met paddenstoelen en gekarameliseerde uitjes

Comfort food met groente is het boek dat je voor deze herfst en winter nodig hebt en zeker als je meer vegetarisch wilt koken. 

Wij kozen dit recept voor Flammkuchen met paddenstoelen en gekarameliseerde uitjes dat zorgt voor comfort in jouw buikje!

Comfort Food met groente - Welmoed Bezoen

Kim heeft een zwak voor Welmoed Bezoen sinds ze vrolijk op haar af huppelde tijdens de Culiperslunch. Welmoed kan namelijk hele bijzondere dingen met groente. En dan heeft Kim het niet over een courgette ombouwen tot spaghetti. Nee, ze bedenkt gewoon dat je een zoete aardappel kunt poffen en daarna kunt combineren met sinaasappel en mascarpone. DAT IS PAS GENIAAL!

Na haar eerste boek Gloeiend groen, bbq-en met groenten is Welmoed ondertussen een boek verder: Comfort food met groente. Want als je goed bent met iets (groente) en je hebt er veel liefde voor en je wilt mensen ermee inspireren (nog steeds die groente) dan kun je er maar beter nog een mooi boek over maken.

En dat is haar weer gelukt. Met verve tovert ze het ene lekkere bordje vega conform food na het andere op tafel. Zeker nu we weer meer richting de donkere dagen kruipen hebben we behoefte aan meer comfort food.

Er staan genoeg lekkere curry’s, ovenschotels en soepen in om een koude dag door te komen. Lekker voor de komende tijd die voor ons ligt.

Maar tegenover de stevige groente maaltijden staan ook nog eens tal van overheerlijke desserts en cocktails die ik iedere dag van het jaar naar binnen zou kunnen proppen.

Het fijne is dat Welmoed kookt uit liefde voor groente – in plaats van dat ze plantaardig kookt uit principe – waardoor de smaak voorop staat. Daardoor is haar tweede boek geen dertien in een dozijn-receptenverzameling geworden maar een inspirerend geheel.

Comfort food met groente is echt het boek dat je voor deze herfst en winter nodig hebt en zeker als je meer vegetarisch wilt koken.

Flammkuchen met paddenstoelen en gekarameliseerde uitjes

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 2 lappen flammkuchendeeg (Jan of Tante Fanny)
  • 7 el boter
  • 600 gram gemengde paddenstoelen
  • 5 el rode wijnazijn
  • 4 rode uien, gesnipperd
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 400 gram crème fraîche
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  1. Smelt vier eetlepels boter in een grote pan en bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Giet er 3 eetlepels van de rode wijnazijn bij. Schep uit de pan en zet apart
  2. Smelt de overige boter in dezelfde pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de tijm en knoflook toe tot de rauwe knoflookgeur weg is. Voeg de resterende azijn erbij. Haal de pan nu van het vuur.
  3. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Bij mij is dat 250 graden. Rol het flammkuchendeeg uit. Smeer in met de crème fraîche en beleg met de paddenstoelen en ui.
  4. Schuif de flammkuchen op een bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.
  5. Herhaal met de tweede lap deeg.

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt het boek hier bestellen.

Liefs,
Charlotte & Kim

PS Nog een lekker recept met groente? Wat dacht je van deze?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders