fbpx

Vegetarische Magioni bloemkoolpizza

Als je net zo gek bent op de groentebodems als wij dan is dit een meer dan handig boek! Wij hebben er al flink wat receptjes uitgevist, waaronder deze bloemkoolpizza met ricotta en courgette topping!

 

HI! IK BEN KIM

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. En omdat wij ons regelmatig vergrijpen aan de pizza’s van Magioni in de supermarkt: Pizza! Ja, we gaan zelf onze groente pizzabodems leren maken!

 
 
Boek: Pizza
Auteur: Manon van Essen
ISBN: 9789000366118
 

Wie is die Manon dan?

Dat is dus de dame die zo creatief is geweest om Magioni pizzabodems te ontwikkelen en ze in de supermarkt heeft weten te krijgen. Haar groentebodem geheimen deelt ze nu in Pizza.

Net zo makkelijk als een bodem uit de supermarkt dus?

Nee, dat dan weer niet. Als je ze zelf maakt kun je wel kiezen uit tal van smaken en hoef je niet te wachten tot jouw favoriet weer eens in de schappen ligt. En dat is wel weer handig!

Daarnaast kun je variëren met tal van kleurtjes, maar ook geeft Manon vele – vooral niet standaard – toppings voor de pizza. En zelfs als je een bodem koopt, kun je daar toch weer leuke ideetjes uithalen!

 
Magioni, bloemkoolpizza, groentepizza, pizzabodem, groente pizzabodem, vegetarisch
Deze bloemhool pizzabodem is zelfs zonder topping lekker!
 

Vegetarische Magioni bloemkoolpizza

 
Wat heb je nodig?

(voor 2 pizza’s)

  • 250 gram bloemkool
  • 60 gram peterselie
  • 60 gram basilicum
  • 130 ml lauwwarm water
  • 300 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 9 gram zout
  • 3 gram kurkuma
  • olijfolie
  1. Snijd de bloemkool in stukjes en mix deze in de keukenmachine tot een glad geheel. Voeg peterselie, basilicum en water toe; blijf mixen. Als het geen glad geheel is, voeg dan een beetje water toe.
  2. Doe de bloem in een mengkom, voeg gist en zout toe. Zorg dat de gist en zout elkaar niet meteen raken. Voeg de groentepuree en kurkuma toe. Meng nu met de mixer of keukenmachine tot er een bal ontstaat.
  3. Haal de bal uit de kom en vet deze in met olie. Leg de bal op het aanrecht en kneed ongeveer 7 minuten.
  4. Laat daarna een uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek. Hierna kun je de bal uitrollen tot twee pizzabodems.

Teveel werk? Koop dan gewoon twee groente pizzabodems in de supermarkt!

Voor de topping:

  • 80 gram ricotta
  • 30 ml sinaasappelsap plus rasp van 1 sinaasappel
  • 2 courgettes (geel en groen)
  • Cherrytomaten naar smaak
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de ricotta met de sinaasappelsap en de rasp. Voeg naar smaak zout en peper toe
  2. Schaaf de courgettes in dunne plakken.
  3. Smeer de bodems in met het ricottamengsel en leg hier de courgettes op.  Maak af met de tomaten.
  4. Leg de pizza’s 12-15 minuten in de oven.

Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade. Eet smakelijk!

Nog meer leuke pizzagerechten? Probeer deze met funghi dan ook eens

Liefs,
#TEAMCHARLIE

 

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches