Deze bananenpannenkoek met pindakaas is echt onwijs leuk om te maken. Als ik mijn dag begin met zo’n feestelijk ontbijt, dan wil ik dat elke dag wel eten, maar de kids zullen helemaal blij zijn.

Kidsproof

De zondag is een beetje een speciale dag. Dat geldt voor de meeste mensen denk ik. Ik besteed deze dag aan mijn wekelijkse workout, Charlie’s Kitchen en natuurlijk aan quality time met familie en vrienden.  Beetje tijd voor mezelf en een beetje tijd voor anderen. Vooral opladen voor een nieuwe week!

Ik heb alleen een bonusdochter, maar sommige vrienden wel en die kids worden dan ook regelmatig hier gedropt voor een heuse Charlie’s Kitchen bakcursus. Ik denk dat iedereen in het weekend graag dingen wil doen met de kinderen, dus waarom dan niet samen bakken of koken?

Creatief bezig zijn en ze een beetje bewust maken van het belang van goede voeding. Ik vind het ontzettend jammer dat er op school niet of nauwelijks tijd besteed wordt aan voeding en ik denk dat dat mede de oorzaak is dat mensen te weinig kennis hebben van wat goede en gezonde voeding is.

bananen pannenkoek

Bananenpannenkoek met pindakaas

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • Ongeveer 1 el pindakaas zonder toevoegingen (ik gebruikte die van de Body & Fitshop met cacao)
  • 1 el amandelmeel of ander meel
  • Een banaan

Optioneel: snufje kaneel

voedingsdagboek

Ik lepel echt nooit uit de pindakaaspot…

bananen pannenkoek

  1. Mix het ei, het eiwit en de amandelmeel en bak hiervan een pannenkoek.
  2. Smeer de pindakaas erop en doe er eventueel wat kaneel overheen.
  3. Leg vervolgens de banaan hierin, rol de pannenkoek op en snijd deze tenslotte in stukjes.
  4. Prik ze eens op een stokje zodat de kids er punten mee kunnen scoren op school.
  5. Is deze bananenpannenkoek met pindakaas niet MEGA LEKKER?

Liefs,
Charlie’s Kitchen