Deze bananenpannenkoek met pindakaas is echt onwijs leuk om te maken. Als ik mijn dag begin met zo’n feestelijk ontbijt, dan wil ik dat elke dag wel eten, maar de kids zullen helemaal blij zijn!

Kidsproof

Ik houd echt van zondagen. Alles op een rijtje zetten, mijn weekinplannen, schoonmaken: eigenlijk vooral rust en structuur creëren, opladen voor een nieuwe week. De laatste dag van de week geeft zo’n heerlijk gevoel van rust. Op zondag nemen veel mensen dan ook lekker de tijd voor een uitgebreid of speciaal ontbijt.

Een paar van mijn vrienden vindt het ook leuk om ‘s ochtends met hun kind(eren) te bakken of te koken. De kinderen van mijn vrienden worden dan ook regelmatig bij mij gedropt voor een heuse Charlie’s Kitchen bakcursus! Wat leuks doen met je kinderen is altijd een goed idee, dus waarom niet beginnen bij het ontbijt?

Creatief bezig zijn en ze een beetje bewust maken van het belang van goede voeding is heel belangrijk. Ik vind het ontzettend jammer dat er op school niet of nauwelijks tijd wordt besteed aan voeding en ik denk dat dat mede de oorzaak is dat mensen te weinig kennis hebben van wat goede en gezonde voeding is. Dit recept is een simpele maar superlekker start om je kinderen te leren dat gezond ontbijten niet saai hoeft te zijn, maar vaak juist hartstikke leuk én lekker is! Je hoeft alleen maar het woord pannenkoeken te laten vallen en ze zijn om. 😉

Bananenpannenkoek met pindakaas

Bananenpannenkoek met pindakaas

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • Ongeveer 1 el pindakaas zonder toevoegingen (ik gebruikte die van de Body & Fitshop met cacao)
  • 1 el amandelmeel of ander meel
  • 1 banaan

Optioneel: snufje kaneel

bananen pannenkoek

  1. Mix het ei, eiwit en amandelmeel en bak hiervan een pannenkoek.
  2. Smeer de pindakaas erop en doe er eventueel wat kaneel overheen.
  3. Leg vervolgens de banaan hierin, rol de pannenkoek op en snijd deze tenslotte in stukjes.
  4. Punten scoren op school tijdens een traktatie of in de pauze? Prik de rolletjes dan eens op een leuk stokje.
  5. Is deze bananenpannenkoek met pindakaas niet MEGA LEKKER?!

voedingsdagboek

Ik lepel natuurlijk echt nooit uit de pindakaaspot… 😉

Liefs,
#TEAMCHARLIE