Voor de kids: bananenpannenkoek met pindakaas - Charlie's Kitchen

Voor de kids: bananenpannenkoek met pindakaas

bananen pannenkoek

Deze bananenpannenkoek met pindakaas is echt onwijs leuk om te maken. Als ik mijn dag begin met zo’n feestelijk ontbijt, dan wil ik dat elke dag wel eten, maar de kids zullen helemaal blij zijn!

Kidsproof

Ik houd echt van zondagen. Alles op een rijtje zetten, mijn weekinplannen, schoonmaken: eigenlijk vooral rust en structuur creëren, opladen voor een nieuwe week. De laatste dag van de week geeft zo’n heerlijk gevoel van rust. Op zondag nemen veel mensen dan ook lekker de tijd voor een uitgebreid of speciaal ontbijt.

Een paar van mijn vrienden vindt het ook leuk om ‘s ochtends met hun kind(eren) te bakken of te koken. De kinderen van mijn vrienden worden dan ook regelmatig bij mij gedropt voor een heuse Charlie’s Kitchen bakcursus! Wat leuks doen met je kinderen is altijd een goed idee, dus waarom niet beginnen bij het ontbijt?

Creatief bezig zijn en ze een beetje bewust maken van het belang van goede voeding is heel belangrijk. Ik vind het ontzettend jammer dat er op school niet of nauwelijks tijd wordt besteed aan voeding en ik denk dat dat mede de oorzaak is dat mensen te weinig kennis hebben van wat goede en gezonde voeding is. Dit recept is een simpele maar superlekker start om je kinderen te leren dat gezond ontbijten niet saai hoeft te zijn, maar vaak juist hartstikke leuk én lekker is! Je hoeft alleen maar het woord pannenkoeken te laten vallen en ze zijn om. 😉

Bananenpannenkoek met pindakaas

Bananenpannenkoek met pindakaas

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 1 ei
 • 1 eiwit
 • Ongeveer 1 el pindakaas zonder toevoegingen (ik gebruikte die van de Body & Fitshop met cacao)
 • 1 el amandelmeel of ander meel
 • 1 banaan

Optioneel: snufje kaneel

bananen pannenkoek

 1. Mix het ei, eiwit en amandelmeel en bak hiervan een pannenkoek.
 2. Smeer de pindakaas erop en doe er eventueel wat kaneel overheen.
 3. Leg vervolgens de banaan hierin, rol de pannenkoek op en snijd deze tenslotte in stukjes.
 4. Punten scoren op school tijdens een traktatie of in de pauze? Prik de rolletjes dan eens op een leuk stokje.
 5. Is deze bananenpannenkoek met pindakaas niet MEGA LEKKER?!

voedingsdagboek

Ik lepel natuurlijk echt nooit uit de pindakaaspot… 😉

Liefs,
#TEAMCHARLIE

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

2 reacties op “Voor de kids: bananenpannenkoek met pindakaas”

 1. Pingback: Mango Peanut butter smoothie - Charlie's Kitchen

 2. Pingback: Leuke dingen #16 - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders