Als je net zo gek bent op de groentebodems als wij dan is dit een meer dan handig boek! Wij hebben er al flink wat receptjes uitgevist, waaronder deze bloemkoolpizza met ricotta en courgette topping!
HI! IK BEN KIM
En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. En omdat wij ons regelmatig vergrijpen aan de pizza’s van Magioni in de supermarkt: Pizza! Ja, we gaan zelf onze groente pizzabodems leren maken!
Auteur: Manon van Essen
ISBN: 9789000366118
Wie is die Manon dan?
Dat is dus de dame die zo creatief is geweest om Magioni pizzabodems te ontwikkelen en ze in de supermarkt heeft weten te krijgen. Haar groentebodem geheimen deelt ze nu in Pizza.
Net zo makkelijk als een bodem uit de supermarkt dus?
Nee, dat dan weer niet. Als je ze zelf maakt kun je wel kiezen uit tal van smaken en hoef je niet te wachten tot jouw favoriet weer eens in de schappen ligt. En dat is wel weer handig!
Daarnaast kun je variëren met tal van kleurtjes, maar ook geeft Manon vele – vooral niet standaard – toppings voor de pizza. En zelfs als je een bodem koopt, kun je daar toch weer leuke ideetjes uithalen!
Vegetarische Magioni bloemkoolpizza
(voor 2 pizza’s)
- 250 gram bloemkool
- 60 gram peterselie
- 60 gram basilicum
- 130 ml lauwwarm water
- 300 gram bloem
- 7 gram gedroogde gist
- 9 gram zout
- 3 gram kurkuma
- olijfolie
- Snijd de bloemkool in stukjes en mix deze in de keukenmachine tot een glad geheel. Voeg peterselie, basilicum en water toe; blijf mixen. Als het geen glad geheel is, voeg dan een beetje water toe.
- Doe de bloem in een mengkom, voeg gist en zout toe. Zorg dat de gist en zout elkaar niet meteen raken. Voeg de groentepuree en kurkuma toe. Meng nu met de mixer of keukenmachine tot er een bal ontstaat.
- Haal de bal uit de kom en vet deze in met olie. Leg de bal op het aanrecht en kneed ongeveer 7 minuten.
- Laat daarna een uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek. Hierna kun je de bal uitrollen tot twee pizzabodems.
Teveel werk? Koop dan gewoon twee groente pizzabodems in de supermarkt!
Voor de topping:
- 80 gram ricotta
- 30 ml sinaasappelsap plus rasp van 1 sinaasappel
- 2 courgettes (geel en groen)
- Cherrytomaten naar smaak
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de ricotta met de sinaasappelsap en de rasp. Voeg naar smaak zout en peper toe
- Schaaf de courgettes in dunne plakken.
- Smeer de bodems in met het ricottamengsel en leg hier de courgettes op. Maak af met de tomaten.
- Leg de pizza’s 12-15 minuten in de oven.
Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade. Eet smakelijk!
Nog meer leuke pizzagerechten? Probeer deze met funghi dan ook eens
Liefs,
#TEAMCHARLIE