Hoe meer kleur op je bord, hoe meer energie voor jou. Deze vegetarische gevulde paprika’s zijn – naast mega lekker – ook nog eens supergezond. Rijk aan eiwitten en een bommetje aan voedingsstoffen!
Paprika's en zo
Vandaag in het zonnetje de – misschien naast komkommer en wortel – meest gegeten rauwkost in Nederland: de paprika’s. Echte vitamine C bommetjes, rijk aan vezels en mineralen. Kortom: veel energie voor jouw lichaam!
Vegetarische gevulde paprika's met quinoa
Wat heb je nodig:
(voor 2 persoon)
- 4 paprika’s
- 200 gram quinoa
- 1 courgette
- 200 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 150 gram fetakaas
- 1 groentebouillon blokje
- 3 el pijnboompitten
- Handje peterselie
- Peper naar smaak
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor tot 200 graden. (voor mijn oven was 180 graden de beste temperatuur, dus houd het goed in de gaten).
- Was de paprika’s, snijd ze doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
- Leg de helften op de bakplaat en zet ze voor ongeveer 25 minuten in de oven zodat ze zachter en gaar worden.
- Bereid ondertussen de quinoa volgens de verpakking met het groentebouillon blokje.
- Snipper de knoflook, snijd de courgette in stukjes en de champignons in plakjes.
- Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook. Voeg als de knoflook glazig is de courgette en champignons toe en roerbak deze totdat het meeste vocht uit de groente verdwenen is.
- Roer de gekookte quinoa door het groentemengsel en breng op smaak met peper.
- Rooster de pijnboompitjes, verbrokkel de feta en snijd de peterselie fijn.
- Als de paprika’s klaar zijn vul je ze met het quinoa- en groentemengsel en verdeel je de feta hierover.
- Zet ze optioneel nog voor 5 minuten in de oven.
- Serveer met de geroosterde pijnboompitten en peterselie.
EXTRA LEKKER MET KAAS 😉
Liefs,
Charlie & Melissa van lislovescooking.nl
PS Nog meer fijne glutenvrije recepten? Probeer deze dan ook eens.