Bietenstamppot uit De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike - Charlie's Kitchen

Bietenstamppot uit De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike

bietenstamppot, stamppot, de nieuwe keuken, Colette Dike

Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen bij Charlie’s Kitchen. En deze keer is dat De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike

De Nieuwe Winterkeuken – Colette Dike

Soms krijg ik onverwacht kookboekenbezoek en vaak spring ik daarbij een gat in de lucht. Als je geen verwachtingen hebt, zijn ze al snel overtroffen. Maar sinds de temperaturen dalende zijn, is De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike niet uit de kookboekenstandaard op het aanrecht te slaan. Wie heeft er nu niet een beetje extra comfortfood nodig deze periode?

Colette levert dus 55 hartverwarmende recepten: van de lekkerste boerenkoolkroket tot de goddelijkste canneloni EVER. En dat laatste kan ik weten, want ik heb em gemaakt. En ik ben serieus canneloni fan. Van stevige soepen tot de fijnste ovengerechten en de lekkerste desserts, allemaal lichtpuntjes in deze donkere dagen.

En om de volgende sneeuwstorm te overleven en jezelf te vermaken heeft Colette – die o.a. bekend is van haar prachtige avocadocreaties als foodstylist – heerlijke recepten bedacht.

Kortom: het perfect boek als je gek bent op stamppot en wintervoer, maar ook als je eens iets anders wilt dan de eeuwige boerenkoolstamppot.

Ondanks mijn aversie tegen bieten maakte ik deze bietenstamppot, waar de hele wijk van heeft gesmuld behalve ik 😉 En dat lag 100% aan mij. Gelukkig fotografeerde ie wel mooi!

bietenstamppot, Collette die, de nieuwe winterkeuken

Bietenstamppot met chorizo en geitenkaas

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 1 appel (bijvoorbeeld Elstar), geschild en in partjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 chorizoworst (225 gram), in plakjes
  • 400 gram voorgekookte bieten, in stukken
  • 200 gram zachte geitenkaas
 
  1. Kook de aardappels met de appel en ui zo’n 15-20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn
  2. Bak de chorizo in een droge pan knapperig en goudbruin in zijn eigen vet.
  3. Giet de aardappels, appel en ui af en stamp deze met de biet, de helft van de geitenkaas en de helft van de chorizo tot een mooie stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de stamppot in een grote schaal met de overgebleven geitenkaas en plakjes chorizo.

Liefs,
Kim & Charlie

PS Nog een lekker winters recept? Probeer deze dan ook eens!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders