Vegetarische boerenkool met pittige twist! - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Vegetarische boerenkool met pittige twist!

De ordinaire Hollandse stamppot kennen we allemaal wel. Tijd om eens een stout jasje aan te doen. Vandaag een vegetarische boerenkool stamppot met een pittige twist op het menu met onder andere gefrituurde uitjes!

Yes, vega!

Vegetarisch is hot en dat is niet zomaar. We eten allemaal te veel vlees, wat niet goed is voor ons, het milieu en de aarde, maar ook niet lief voor de diertjes. Wij juichen dan ook meer vegetarisch eten en dat stukje vlees laten liggen heel erg toe. 

Dus ik daag jullie uit om naast deze stamppot vegetarisch te maken, ook een beetje extra pit toe te voegen! Zo ontdek je nog eens nieuwe smaken in de keuken en wie weet doe je inspiratie op voor nog meer nieuwe recepten!

Lekker en Simpel wist hier wel raad mee, zij inspireerden ons om naast het bestaande recept er ook een twist met knolselderij aan toe te voegen. Feest met extra groenten!

vegetarische boerenkool, stamppot
Deze vegetarische boerenkool met een pittige twist is niet alleen zo klaar maar ook lekker!!!

Vegetarische boerenkool

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 500 gr boerenkool
  • 1/2 knolselderij
  • 1 pakje vega gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el ketjap manis
  • klontje roomboter
  • 4 el gebakken uitjes
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl olijfolie

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappels en de knolselderij en snijd ze in grove stukken.
  2. Pak een grote pan en doe de aardappels en knolselderij hierin. Vul zover met water dat de boerenkool er ook nog bij kan en breng aan de kook.
  3. Wanneer dit 10 minuutjes kookt, voeg je de boerenkool toe en laat je dit nog zo’n 10 minuten koken.
  4. Ondertussen snijd je de ui in ringen, de knoflook pers je uit of snijd je fijn en ook de rode peper snijd je in ringen. Pak een koekenpan en bak de ui, knoflook en de rode peper in de olijfolie, voeg na 5 minuten het vegetarisch gehakt toe en 2 eetlepels ketjap manis.
  5. Giet de boerenkool, aardappels en knolselderij af, voeg de roomboter toe en stamp fijn.
  6. Voeg het gehaktmengsel toe, eventueel wat peper en zout en meng door elkaar
  7. Maak af met wat gebakken uitjes.

Laat je ons weten via social media wat je er van vond?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders