De ordinaire Hollandse stamppot kennen we allemaal wel. Tijd om eens een stout jasje aan te doen. Vandaag een vegetarische boerenkool stamppot met een pittige twist op het menu met onder andere gefrituurde uitjes!
Yes, vega!
Vegetarisch is hot en dat is niet zomaar. We eten allemaal te veel vlees, wat niet goed is voor ons, het milieu en de aarde, maar ook niet lief voor de diertjes. Wij juichen dan ook meer vegetarisch eten en dat stukje vlees laten liggen heel erg toe.
Dus ik daag jullie uit om naast deze stamppot vegetarisch te maken, ook een beetje extra pit toe te voegen! Zo ontdek je nog eens nieuwe smaken in de keuken en wie weet doe je inspiratie op voor nog meer nieuwe recepten!
Lekker en Simpel wist hier wel raad mee, zij inspireerden ons om naast het bestaande recept er ook een twist met knolselderij aan toe te voegen. Feest met extra groenten!
Vegetarische boerenkool
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 1 kilo kruimige aardappels
- 500 gr boerenkool
- 1/2 knolselderij
- 1 pakje vega gehakt
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 el ketjap manis
- klontje roomboter
- 4 el gebakken uitjes
- zout en peper naar smaak
- 1 tl olijfolie
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en de knolselderij en snijd ze in grove stukken.
- Pak een grote pan en doe de aardappels en knolselderij hierin. Vul zover met water dat de boerenkool er ook nog bij kan en breng aan de kook.
- Wanneer dit 10 minuutjes kookt, voeg je de boerenkool toe en laat je dit nog zo’n 10 minuten koken.
- Ondertussen snijd je de ui in ringen, de knoflook pers je uit of snijd je fijn en ook de rode peper snijd je in ringen. Pak een koekenpan en bak de ui, knoflook en de rode peper in de olijfolie, voeg na 5 minuten het vegetarisch gehakt toe en 2 eetlepels ketjap manis.
- Giet de boerenkool, aardappels en knolselderij af, voeg de roomboter toe en stamp fijn.
- Voeg het gehaktmengsel toe, eventueel wat peper en zout en meng door elkaar
- Maak af met wat gebakken uitjes.
Laat je ons weten via social media wat je er van vond?