Van angst over naar actie met deze 3 tips! - Charlie's Kitchen

Van angst over naar actie met deze 3 tips!

Actie start allemaal in je hoofd en bij een keuze maken. Maar wat nu als deze “nieuwe” stap doodeng is? En angst brengt? In dit artikel deel ik drie tips om, door middel van helderheid, angst te doorbreken en TOCH in actie te komen.

HOE DAN?

In dit artikel ga ik je helpen om vaker van angst naar actie te gaan door middel van zelfliefde en helderheid. Ik denk dat iedereen zich namelijk wel herkent is het feit dat nieuwe dingen spannend of eng zijn en voor sommigen zelfs angstig. Je voelt weerstand en doet het daarom niet. Dat voelt veiliger. Maar ondertussen baal je wel, of vind je het jammer, of zie je het anderen WEL doen en verlang je stiekem op diep niveau ook naar actie. 

Ik weet nog wel mijn weerstand en angst bij het weer gaan daten en mij weer open stellen voor de liefde. Oei oei oei. Ik kan de pijn nog voelen als ik terug ga naar mijn laatste gebroken hart. Ja, er waren helaas nog veel meer momenten dat mijn hart in 1000 stukjes werd gebroken. Pijn willen we niet dus wat we het liefste doen is dat niet opzoeken. Maar leven is pijn, zonder pijn geen geluk, geen liefde, geen energie helemaal niks.

Als je de pijn nooit opzoekt en doorbreekt zal je altijd “klein” blijven en nooit je verlangen realiseren. Mijn diepe verlangen: LIEFDE. Onvoorwaarlijke liefde. Een liefdespartner. Iemand met wie ik het leven hand in hand kan delen. Iemand waar ik kan neerploffen en in huilen kan uitbarsten als ik het allemaal even niet meer weet. Iemand met wie ik alles kan delen.

Maar het kan ook zijn dat als ik weer ga daten ik natuurlijk weer eindig met afwijzing of een gebroken hart. Dus ik kan ook lekker veilig alleen op de bank zitten. 

TIP #1

Of eigenlijk mijn les om van angst over te gaan naar actie, is je gevoel te transformeren door te focussen op wat je wil. Nu noem ik het voorbeeld van daten maar het kan bijvoorbeeld ook gaan over een nieuwe baan, ondernemen of wat voor doel dan ook. Zorg dat je HELDER hebt wat je diepe verlangen is achter de angst. En stel dat je daar bent hoe voel je je dan en hoe graag wil je dat? Wat brengt het jou?

Voel alsof je daar al bent (alsof ik die liefdevolle relatie al heb) en laat dat je benzine zijn om door angst heen te rijden!

samen echt in business, van angst naar actie

Ik geloof dat als jij wil groeien als persoon, meer voor jezelf wil creëren, positiever in het leven wil staan of beter voor jezelf wil zorgen, dat dit allemaal begint in je hoofd.

Een goed gesprek met jezelf zorgt voor helderheid en deze helderheid zorgt ervoor dat je een keuze gaat maken. De keuze om meer voor jezelf te durven creëren. Maar hiervoor is wel actie nodig. Jij bent bereid de stap te nemen als je kan voelen hoe het is aan die andere kant!

Tip #2

Ook dit is eigenlijk weer een les die ik wil delen vanuit mijn eigen ervaring. Alles begint in je hoofd. Bij jouw manier van denken. Als ik iets geleerd heb is dat zelfliefde een drive is om juist te doen. Ik wilde nooit fouten maken. Ik was zooooooo bang om te falen. Ik weet nog – aan het begin van mijn blog Charlie’s Kitchen – dat ik meer kennis wilde hebben en mij wilde onderscheiden van anderen. Het leek mij GEWELDIG om alles te weten over ons lichaam en voeding en daarmee mensen te helpen zodat ze blij en energiek zouden zijn. Maar wie ben ik? Eind 20 en dan nog een opleiding volgen terwijl ik nooit goed ben geweest in leren. Schreeuw ik met mijn grote mond online: dit is wat ik ga doen? Ik haalde mijn mavo niet in een keer, ik haalde mijn mbo niet in een keer, ik haalde mijn rijbewijs niet in een keer. Ik moest overal bijles in krijgen. Ik was niet goed in leren (luister goed was mijn overtuiging) en wat nu als ik het niet haal. Door je overtuigingen helder te krijgen kan je deze ombuigen. 

Mijn overtuigingen waren:
Ik ben niet goed in leren
Ik haal nooit iets in een keer

Ik ging in gesprek met mijzelf. Ben ik niet goed in leren of ging ik vooral niet AAN van de dingen die ik toen verplicht moest leren? Ik ga helemaal aan van de inhoud van de opleiding voedingsdeskundige, ik word enthousiast en leergierig. Dit is een goede brandstof tot succes. Hoe kan ik voor mijzelf de best mogelijke leeromgeving creëren? Om tot slagen te komen? Ik heb alles geprobeerd, thuis alleen, met muziek en zonder muziek, markeren, overschrijven enz. En ik vond een manier die voor MIJ werkte EN haalde met gemak mijn diploma.

Maar mijn tweede overtuiging was ik haal nooit iets in een keer. Is dat een feit dat ik tot nu toe niks in een keer heb gehaald? Ja, het is de waarheid dat het nu ook zo gaat zijn. NEE!!! Ik kan dit in een keer halen en als het niet lukt heb ik nog twee kansen en bezit ik alle kennis waarom ik het niet gehaald heb en kan mij daar richten op groei. 

Dus tip #2: wat zijn je overtuigingen, heb een goed gesprek met jezelf en buig deze om. 

En dan nu actie! Tip #3

Maak helder wat het allerergste is wat kan gebeuren? 
Wat is het ALLERALLERERGSTE wat kan gebeuren en HOE kan jij daarmee omgaan of het ombuigen?

Voorbeeld: 
Ik heb deze gedachten heel vaak gehad op het gebied van ondernemen afgelopen jaar. Wat nu als dit product of dienst niet aanslaat en ik geen geld verdien? Wat nu als ik mijn huur niet kan betalen?

Dit zijn best serieuze dingen dus dit vraagt onderzoek. Schrijf alles uit. 

  1. Is het een feit dat ik geen geld ga verdienen? Nee. Wat kan ik doen om dit zo succesvol mogelijk te maken?
  2. Wie kan mij hierbij helpen?
  3. En dan de huur, stel: het lukt inderdaad niet en je verdient geen geld. Wat dan? Heb ik nog spaargeld? Kan ik steun krijgen vanuit de overheid? Heb ik vrienden of familie die mij financieel kunnen steunen? 

Ook is hierbij heel erg belangrijk wat voor jou belangrijk is: ben jij iemand die helemaal bevriest bij bijvoorbeeld geen geld?

Ik kreeg de beste tip ooit van mijn coach Michael Pilarczyk. Zorg dat je 5 maanden salaris apart heb staan zodat je altijd in de juiste energie blijft. LET OP: dit is voor mensen die echt bevriezen. Iedereen is namelijk anders. Want wat is jouw waarheid over geld? Geld is overal: als je maar creatief genoeg bent. Dus als dit niet lukt; dan probeer ik gewoon nog dat. Dus ZELFKENNIS is heel erg belangrijk. En eerlijkheid: dus niet een slap excuus om niet te doen. Nee echt jezelf kennen: wat heb JIJ te doen om het allerbeste uit jezelf te halen?

Daarom deze drie waardevolle tips om van angst naar actie te gaan

Ik vind dit zo mooi en dit is waarom ik zo hou van mijn echt in balans programma en mijn wandel verdiepingsessie. Ik hou je een spiegel voor, ik zie je en ik help je alles helder te krijgen. Ik leer je communiceren en jezelf goeie vragen te stellen. Ik laat je het opschrijven ik laat je doorbreken en ik wacht daarna met smart op je bericht: OMG IK HEB HET GEDAAN! En dat berichtje komt altijd en mijn hart maakt dan een sprongetje  Wat heb ik toch fantastisch werk!

Ik denk dat ik jullie weer enorm heb verder geholpen. Laat het mij ook vooral weten: stuur mij een berichtje via social media of via de mail. Ik word er zo blij van, dus DOEN, DOEN, DOEN!

Oh en voordat ik het vergeet:
Februari 2021 start mijn SAMEN #ECHTINBUSINESS programma weer!

👉🏻 (KLIK HIER VOOR MEER INFO) 👈🏻

Dit programma is alleen voor jou als je:

  • Serieus wil gaan staan voor wie je werkelijk bent;
  • Straks je eigen geld wil verdienen met dat wat je het allerliefste doet;
  • Bereid bent om je eigen verantwoordelijkheid te nemen om jouw leven te boosten;
  • Bereid en in staat bent om in jezelf te investeren;
  • Echt wil gaan DOEN en klaar bent met excuses;
  • Bereid bent om zichtbaar te worden op social media. 

Liefs!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Broodje pittige kip-4
Broodjes

Broodje pittige kip met citroenmayonaise

simpele curry, curry, gamba's
Avondeten

Simpele curry met gamba’s en cashewnoten

zuurkool, zalm, zuurkoolschotel
Avondeten

Zuurkoolschotel met zalm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders