Wist je dat meer dan 70% van ons lichaam bestaat uit water? Door iedere dag simpelweg 2 liter water te drinken, kan je leven al veranderen. Ik deel vandaag 9 voordelen als je al jouw drankjes vervangt door water.

Het drinken van onder andere frisdranken kan allerlei nare bijwerkingen met zich meebrengen. Gaatjes in je tanden, obesitas, hartproblemen, buikpijn, huidziektes en ga zo maar door. De lijst klinkt zo eng, dus ik wil er niet eens mee doorgaan. Maar wat nou als we alle drankjes zouden vervangen door water? Wat zou er dan met ons lichaam gebeuren?

Chris Bailey, een populaire blogger en lector/spreker, heeft maandenlang research gedaan naar dit topic. Knappe vent trouwens. Weten wat hij heeft ontdekt? #TEAMCHARLIE heeft het voor je samengevat!

9 redenen waarom water drinken zo belangrijk is

1: Water drinken verlaagt het risico op veel ziektes

Door (meer) water te drinken, verlaag je het risico op onder andere een hoge bloeddruk, blaasontsteking en darmkanker. Allerlei vervelende problemen die we niet willen, maar in de meeste gevallen al kunnen verkleinen of zelfs voorkomen door meer water te drinken.

2: Je hersenen werken beter

Ons lichaam mag dan voor meer dan 70% uit water bestaan, maar dat geldt ook voor onze hersenen. Die bestaan namelijk voor 75 tot 80% uit water! Om je beter te kunnen concentreren, kan het helpen om meer water te drinken. Water geeft je hersenen namelijk energie. Die energie kan je helpen om je to do-list makkelijker en sneller af te werken en efficiënter te werken. Voel je dat je ‘s avonds minder energie hebt en geen fut meer hebt om dingen te doen? Je water-intake verhogen kan dus al de oplossing zijn!

3: Je valt sneller af

Dit klinkt misschien kort door de bocht, maar het is echt waar. Als je al je andere drankjes vervangt door water, verlies je hetzelfde aantal calorieën als wanneer je dagelijks acht kilometer zou gaan joggen. Natuurlijk komt onder andere je voeding daar nog bij kijken, maar meer water drinken is al een goed begin.

4: Je eet minder

Heb je al eens geprobeerd om water te drinken als je ‘honger’ hebt of zin hebt in een snack? We kunnen honger weleens verwarren met dorst. Zo kan het zijn dat je opeens enorme zin krijgt in een zak chips, terwijl je alleen maar een goed glas water nodig hebt. Daarnaast onderdrukt water je hongergevoel waardoor je minder snel geneigd bent om te snacken of meer te eten.

5: Je huid wordt zachter en schoner

Dit is inmiddels algemeen bekend: als je jouw huid wilt aanpakken, kun je het beste beginnen met meer water drinken. Water reinigt en hydrateert je huid en na een paar weken begin je al verschil te zien. Je huid wordt er schoner van en zal een stuk zachter aanvoelen.

voordelen van water te drinken

6: Je versnelt je metabolisme, waardoor je energielevels stijgen

Wist je dat je jouw metabolisme met 24% kunt verhogen, als je ‘s ochtends een halve liter water drinkt? 24 procent! En dat met maar twee glazen water of één flesje vol. Houd dit gedurende de dag vol door bijvoorbeeld een timer te zetten, een app te downloaden waar je jouw waterinname kunt bijhouden en een toffe waterfles te kopen. Het resultaat zul je binnen no-time zien.

7: Je bespaart veel geld

Het is heel verleidelijk om op een zware ochtend een lekkere, sterke kop koffie te kopen. Misschien ga je de volgende dag juist voor een gezond en verfrissend sapje. Heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel geld je hier eigenlijk wekelijks aan uitgeeft. Natuurlijk kun je dit prima zo nu en dan doen. Door vaker voor water te kiezen bespaar je jezelf al heel wat geld én het is beter voor je.

8: Je lichaam scheidt gifstoffen sneller af

Je kunt natuurlijk allerlei crèmes gebruiken, maar om er zo lang mogelijk jong uit te zien, kun je het beste alvast beginnen met water drinken. Door water te drinken, worden de schadelijke stoffen uit je lichaam gespoeld. Daarmee voorkom je veroudering en houd je jouw huid op natuurlijke wijze strak en fris.

9: Je hart werkt beter

Het risico op een hartaanval wordt met 41 procent verlaagd als je vijf glazen water per dag drinkt. Vijf glazen water drinken om je hart beter te laten werken en het risico op een hartaanval te verlagen, dat klinkt simpel genoeg!

Liefs,

#TEAMCHARLIE

Bronnen: https://www.youtube.com/watch?v=JsYNgHbhwaI&feature=youtu.be

Alles start bij energie!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.

Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan door een klik op de button of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!