Vegetarisch eten hoeft niet ingewikkeld te zijn en kan ook super makkelijk zijn. Daar help ik je vandaag heel graag mee met deze traybake met burrata, vegetarische balletjes en gnocchi.
Gnocchi?
Zelf een foodie als ik maakte pas een paar jaar geleden kennis met gnocchi. Gnocchi behoort tot de Italiaanse pasta’s en wordt gemaakt met aardappel en meel. Aardappels worden gekookt en samen met de meel gepureerd en gekneed met kruiden als zout en peper. Ik kocht deze kant en klaar, super makkelijk hou ik van 😉
Dit recept heb ik niet zelf bedacht, ik heb namelijk ook ontzettend leuke inspirerende collega’s en ik geef daar dan ook graag een podium aan. Bekijk hier de website van EasyCuli.
De lekkerste vegetarische traybake!
Wat heb je nodig:
(voor 2-3 personen)
- 400 gram gnocchi
- 200 gram vegetarische balletjes (kunnen ook normale gehaktballetjes zijn)
- 1 grote courgette
- 250 gram tomaatjes
- 1 bol burrata
- Verse basilicum
- Peper en zout
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Olijfolie
Luister jij elke vrijdag naar de Charlie’s Kitchen podcast? Korte afleveringen met praktische tips voor een energiek, slank en gezond leven! Helemaal gratis 😉
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de courgette in maantjes en leg samen met de gnocchi op de bakplaat.
- Maak af met olijfolie, zout, peper en het knoflook- en uienpoeder. Even goed mengen!
- Leg vervolgens de tomaatjes en balletjes op de bakplaat.
- Bak de traybake 20-30 minuten in de oven totdat de gnocchi goudbruin is gekleurd. Let op elke oven is anders, dus houd het even in de gaten of het niet te hard gaat.
- Haal de gnocchi traybake uit de oven en serveer met de burrata en verse basilicum.
Dit recept met gnocchi is trouwens ook super lekker!