Ik ben gék op tosti’s en gebakken ei, maar mijn darmen vinden zoveel brood niet altijd fijn. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat ik geen tosti kan eten! Ik dook mijn koelkast in en zag nog wat Serranoham, kaas en rucola liggen. Daar kan ik wel wat mee! Serranoham is trouwens een heerlijke Spaanse rauwe ham en prima geschikt voor dit gerecht.

Eieren als prima vervanging

Ik gebruikte vandaag eieren in plaats van brood, lekker licht en verrassend lekker. Het is zo’n heerlijke smeuïge tosti geworden waarbij je van elke hap gelukkig wordt. Het is zo leuk om nieuwe dingen te proberen, want waarom moet een tosti altijd met brood? Met wraps is trouwens ook heel erg lekker!

Ei-tosti met avocado

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 eieren
  • 1 plak belegen kaas
  • 2 plakken Serranoham
  • 1 hand rucola
  • 1/2 avocado
  • kruiden naar smaak

ei-tosti, tosti, ei, ei tosti

  1. Klop de eieren op en bak hier een omelet van.

ei-tosti, tosti, ei, ei tosti

2. Leg de omelet op aluminiumfolie en beleg met de kaas, ham, rucola en avocado. Breng eventueel nog op smaak met wat extra kruiden!

ei-tosti, tosti, ei, ei tosti

Ziet deze ei-tosti er niet fantastisch uit?

Vouw dicht en leg tussen de grill voor zo’n 3 à 4 minuten. Jongens, ziet dit er niet heerlijk uit? Echt proberen!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS Toch trek in een tosti met brood? Probeer deze dan eens.