Wil je punten scoren bij de borrel en een borrelhapje maken dat #ECHTINBALANS is, dan is deze toast van aardappel met romige pesto echt een aanrader. Zet de witte wijn maar koud!
Veelzijdig
Hoe veelzijdig is onze oerhollandse aardappel? Nou, enorm!
Naast de heerlijke stamppotten die wij Nederlanders als geen ander kennen is de aardappel ook heerlijk door een salade, in soep als basis maar ook als brood/cracker vervanger. Aardappel is rijk aan vitaminen en mineralen, zo houd je die vrijmibo in balans 😉
Ideaal als je een keertje een aardappel over hebt!
Wat heb je nodig:
(2 personen)
- 1 grote vastkokende aardappel
- 1 el olijfolie
- 2 el crème fraîche
- 1 el zure room
- 1 el pesto
- Parmezaanse kaas, ongeveer 1 el
- Schil de aardappel en snijd in plakken van een ½ centimeter. Spoel de plakken af en dep ze goed droog. Verhit ondertussen op middelhoog vuur een beetje olie in een pan. Leg de plakken hierin en draai iedere 3 minuten om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Haal uit de pan en leg op een stuk keukenpapier.
- Maak de pesto crème door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper.
- Breng de aardappel op smaak met wat zout en peper en serveer met lekkere klodders pesto smurrie erop!
Ook lekker met een beetje rucola en het ziet er dan ook nog eens extra feestelijk uit 😉
Nog een heerlijk recept met aardappel? Probeer deze Spaanse aardappeltortilla dan ook eens. Je krijgt er gelijk een vakantiegevoel van.
Extra leuk
Super tof als je jouw creatie met ons deelt en vergeet ons niet te taggen!
Liefs,
#TEAMCHARLIE