Dit gehaktbrood met ketchup en rozemarijn is heerlijk met gegrilde groenten of een salade als je thuis komt van een drukke werkdag. Voorbereidend werk noem ik dat, even tijd investeren om daarna twee dagen makkelijk, snel en gezond te kunnen eten.

Weet je nog dat ik een aantal weken geleden zelf ketchup maakte van o.a. paprika? Ik gebruikte deze voor dit gehaktbrood, het recept van de ketchup vind je hier.

Natuurlijk kun je ook lekker twee dikke plakken op je brood doen of deze gewoon los meenemen voor onderweg of op je werk.

gehaktbrood

Gehaktbrood met ketchup en rozemarijn

Wat heb je nodig:

  • 1 kg mager rundergehakt
  • 200 gram ham blokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 100 gram volkoren paneermeel
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 150 ml ketchup
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui in blokjes, pers de knoflook en snijd 1 takje rozemarijn fijn.
  3. Meng in een kom de gehakt met de ham, ui, knoflook, ei, paneermeel, rozemarijn en de helft van de ketchup.
  4. Kneed alles goed door tot een egaal, wat plakkerig mengsel.
  5. Doe het gehaktmengsel over in de cakevorm en druk het goed aan. Bestrijk de bovenkant met de resterende tomatenketchup en verdeel de takjes rozemarijn hierover.
  6. Bak het gehaktbrood in de oven in een uur mooi gaar en bruin. Laat daarna minstens 20 minuten rusten!
  7. Giet dan voorzichtig het vet af en snijd het brood in mooie plakken.

gehaktbrood

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Deze Pikante gehaktballetjes zijn ook echt een aanrader!