De titel magere tandoori balletjes in passata di pomodoro klinkt wel heel erg speciaal hè? Ik vind dit gerecht ook eigenlijk heel erg speciaal. Het is namelijk ontzettend lekker, smaakvol, gezond en nog mager ook.
We willen allemaal lekker eten, maar ook letten op onze gezondheid of “lijn”. En wat trouwens ook fijn is van dit gerecht, je bent geen uren bezig!
Tandoori masala
Ik kwam terecht op de kruidenafdeling in de supermarkt en vond een Tandoori Masala zakje, zonder toevoegingen. Ik had zin om ballen te draaien en waarom zou ik er niet eens een bijzondere twist aan geven? Tip van la mama, daar kan ik wat mee! Even bij de slager mager gehakt gehaald, dat vind ik persoonlijk gewoon fijner.
Kom maar op met die ballen
Gelukkig had ik hulp in de keuken, want als ik iets vies vind is het gehakt of ander vlees aan mijn handen hebben. Mooi werkje voor een man, dus dit mocht iemand anders doen!
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 500 gram mager gehakt
- 1 rode ui
- 3 tl tandoori masala kruiden
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 2 tenen knoflook
- 1 aubergine
- 2 zakken kikkererwten (ik gebruikte van Hak)
- 700 ml pasata
- Pak een grote kom waar je makkelijk het gehakt in kunt kneden. Snipper de ui, pers de knoflooktenen en voeg de tandoori masala kruiden toe. Kneed goed door elkaar en vorm met vochtige handen mooie gehaktballen. Niet te groot, niet te klein.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Zet een grote pan op het vuur en doe daar een scheutje boter of kokosolie in. Bak de gehaktballen in ongeveer 3 minuten goudbruin.
- Voeg de aubergine toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg nu de pasata toe, zet het vuur laag en laat ongeveer 10 tot 15 minuten stoven met de deksel erop.
- Doe de kikkererwten in een zeef, was ze goed onder de kraan en voeg ze nu ook toe aan het prutje.
- Doe wat zout erbij om het extra op smaak te brengen.
PS: Op zoek naar wat anders? Dit gehaktbrood is ook om je vingers bij af te likken!