De Surinaamse versie van schaafijs, maar dan met zelfgemaakte siroop. Nog steeds zoet, nog steeds niet supergezond maar wel erg lekker. Deze versie met citroen-limoen-munt siroop is de ultieme verfrissende verkoeler tijdens tropische dagen of als anti-kater! Met dank aan Miljuschka’s Food Trucks voor het recept.

Leuk weetje

Ik denk dat iedereen wel een een schijfje citroen in zijn of haar water doet. Maar wist je dat citroen ook gezondheidsvoordelen heeft? Een leuk weetje: als je regelmatig dit zure stukje fruit eet heb jij geen antirimpelcreme meer nodig! Ook bevat het veel antioxidanten, gaat het een hoge bloeddruk tegen en heeft het een ontgiftende werking.

zelfgemaakt Surinaams schaafijs met citrussmaak

Surinaams schaafijs met citrussmaak

Wat heb je nodig:
(voor zeker 4 glazen)

  • 150 gram suiker (of honing)
  • Sap van 4 citroenen
  • Sap van 3 limoenen
  • Handje muntblaadjes (zonder takjes)
  • 325 ml water
  • 1 zak crushed ice of zelf ijs blenden
  1. Wrijf de muntblaadjes met de suiker fijn in een vijzel. Als je geen vijzel hebt, kan het ook met een bakje en een lepel.
  2. Gooi alle ingrediënten, behalve het ijs, in een pannetje en verwarm tot alle suiker is opgelost.
  3. Gooi door een zeef en laat afkoelen.
  4. Vul een glas met crushed ice en schenk het siroop er overheen: verhouding 2 delen ijs, 1 deel siroop.

Liefs,
Charlie & Kim