Weet je wat zo leuk is aan kokos, je kunt het echt overal bij gebruiken! Deze noodles met kokos en limoen zijn daar een goed voorbeeld van. Heerlijk spicy door de rode peper en met een zoete twist.

Ik stond bij het schap van de AH weer uren te neuzen, het lijkt wel alsof het assortiment elke week groter wordt. Happy me! Ik houd van nieuwe dingen proberen, zo scoorde ik nu bruine rijstnoedels. Het proberen waard toch?

noodles

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1250 tot 150 gram bruine rijst noedels
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 gram kip
  • 1/2 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram peultjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 bouillonblokje

 

  1. Hak de uit, rode peper (zonder zaadjes) en knoflook helemaal fijn.
  2. Verhit een beetje olie of kokosvet in een wokpan en fruit de ui, rode peper en knoflook aan.
  3. Snijd de limoen doormidden en knijp deze uit boven de pan.
  4. Snijd de kip in stukjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee in de pan.
  5. Snijd nu ook de gele paprika in blokjes of reepjes en bak deze ook mee.
  6. Kruimen het bouillonblokje er bij en giet de kokosmelk erbij. roer goed dat alles word opgenomen.
  7. Bereid de noedels volgens de verpakking en schep na bereiding voor de kip en kokos heen.
  8. Schep op en sluit af met de geraspte kokos over het gerecht.

Liefs,
Charlie’s Kitchen