Vandaag bereiden we een heerlijke pastaschotel uit de oven. Makkelijk te maken en de GrandItalia Sugocasa pastasaus maakt het ook nog eens lekker voedzaam.

Natuurlijk (en) makkelijk

Het geheim van deze simpele tomatensaus begint natuurlijk bij de basis, deze is gemaakt met Sugocasa. Deze tomatensaus is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, maar het wordt nog beter. Voor de basis van deze saus zijn namelijk verse tomaten gebruikt. Deze zijn binnen 48 uur na de tomatenpluk verwerkt tot saus, wat het direct een heel stuk makkelijker maakt om aan je dagelijkse 500 gram groente te komen. Lekker makkelijk, daar houden wij van!

Sugocasa is dus een prima vervanger voor een homemade tomatensaus omdat hier hetzelfde in zit in het geval je ‘m thuis zou maken!

pastaschotel, kipballetjes, Grand’Italia, Sugocasa
Deze pastaschotel met kipballetjes is snel klaar en super gezond.

Pastaschotel met kipballetjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 fles Grand’Italia Sugocasa Tradizionale
  • 300 gr Penne Grand’Italia
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 12 voorgedraaide kipballetjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 pakje mini mozzarellabolletjes

Optioneel: verse basilicum

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, spoel af en zet het even aan de kant.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Bak de kipballetjes met een beetje olie in een koekenpan. Haal de balletjes daarna uit de pan.
  4. Zet de pan terug op het vuur en bak hierin de ui met knoflook glazig. Zet het vuur iets hoger en bak de paprika kort mee.
  5. Voeg de Grand’Italia Sugocasa Tradizionale toe en verwarm dit. Gooi de pasta erbij, roer goed door en doe daarna de inhoud van de pan in een ovenschaal.
  6. Leg de balletjes op de pasta en verdeel de bolletjes mozzarella over de schaal.
  7. Zet voor 15 minuten in de oven.
  8. Serveer eventueel met wat verse basilicum over de schotel.

Een simpele pastaschotel, maar o zo lekker!