Stoppen met calorieën tellen en toch afvallen doe je zo! - Charlie's Kitchen

Stoppen met calorieën tellen en toch afvallen doe je zo!

Als voedingsdeskundige heb ik dagelijks te maken met cliënten die in mijn ogen verslaafd zijn aan calorieën tellen om af te vallen. Zij hebben geen idee wat hun lichaam hun vertelt, hoe je intuïtief kan eten en ook nog je doel behalen. Maar hoe weet je dan wat je binnenkrijgt? 

Je lichaam vertelt je alles

Veel cliënten vinden het meer dan lastig om na maanden calorieën te hebben geteld te stoppen. Bang om geen gewicht meer te verliezen. Op gewicht te blijven of aan te komen. Bang om de controle te verliezen. 

Het doet me pijn om te zien en te horen dat zoveel mensen zo ver zijn weggedreven van hun lichaam. We hebben allemaal zo’n prachtig mooi lichaam dat zoveel meer met ons communiceert dan waar we ons bewust van zijn. Voor veel mensen is dit een ver-van-mijn-bed-show; geen calorieën meer tellen en luisteren naar wat je lichaam je vertelt.

lichaam, afvallen, app

We leven in een maatschappij waar we doodgegooid worden met minder voedzaam eten (ongezond). Op welke hoek jij je ook staat, bij welke bushalte je staat te wachten of als je scrolt door je tijdlijn, je wordt verleid tot eten. Omdat wij hier geen controle meer over hebben en geen idee hebben wanneer we verzadigd zijn, gaan we calorieën tellen. Controle nemen. En vaak is dit ook de kortste route naar resultaat. 

Massaal plegen we roofbouw op ons lichaam. We tellen calorieën maar hebben nog steeds geen idee welke brandstof we eigenlijk geven aan ons lichaam. Want als jij jouw lichaam niet de juiste voedingsstoffen geeft, kan jouw lichaam ook niet optimaal functioneren. 

De ene auto rijdt op diesel, de andere op Euro95. Zo zit het ook met ons lichaam, wat voor de één werkt hoeft niet te werken voor een ander. Er bestaat geen ‘wonderberekening’ voor jouw ideale voedingspatroon! Ieder lichaam is uniek en je mag, nee je moet zelf voelen wat voor jou goed voelt. Maar hoe doe je dat dan? Nou, gewoon door bewust te zijn!

Waarom eet je wat je eet?

Hoe voel je je na het eten?

Heb je energie?

Voel je moe, futloos en opgeblazen?

En ga zo maar door…

De sleutel tot een een gezonde eetrelatie met jezelf is teruggaan naar de basis. Terug naar voelen en communiceren met jezelf. Geduld hebben en vertrouwen dat jouw lichaam je leidt naar datgene wat jij echt nodig hebt.

Afvallen zonder calorieën tellen?

Tijdens mijn “Energiek en #echtinbalans” programma leren de deelnemers in 12 weken hun gedragspatronen in te zien en vervolgens te doorbreken. Vele deelnemers zijn al jaren aan de ‘lijn’. Ze volgen het ene dieet na het andere dieet en behouden vervolgens nooit hun resultaten. Dit is naast frustrerend ook niet gezond voor je zelfvertrouwen. Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, zal je krijgen wat je altijd kreeg.

Neem eens de tijd om te kijken wat je als eten maakt. Wat ligt er eigenlijk op je bord? Hoeveel? Dit heet bewust zijn, in het hier en nu. Laat je niet afleiden door je telefoon of tv. Nee, eet. Eet en voel wanneer je verzadigd bent. Maar ook hoe je je voelt voordat je gaat eten.

Futloos en energieloos? Niet gek, er zit geen benzine meer in de tank. Veel mensen eten te weinig goede voedingsstoffen waardoor hun lichaam signalen gaat geven.

Vermoeidheid, slechte stoelgang, hoofdpijn of onrustig slapen? En wat dacht je van eetbuiten? Je lichaam schreeuwt letterlijk; HALLO, krijg ik nog wat ik echt nodig heb?

calorieën, afvallen, app, lichaam

Zeg JA tegen een leven #echtinbalans!

Dit lijkt nu heel ver weg, je hebt maandenlang je maaltijden bepaald aan de hand van een app. Klinkt eigenlijk best gek als je erover nadenkt, je laat een app bepalen wat jouw lichaam nodig heeft. Waar je ook gaat, te allen tijde die app invullen. En wat nu als je niet weet wat er op je bord ligt? Of je gaat onverwachts uit eten? Stress! Onrust! Want je kan niet zonder die app…

Stop met lui zijn en doe onderzoek!

Stop met lui zijn en doe onderzoek. Wat heeft je lichaam nodig? Lees etiketten en test bij jezelf hoe je reageert op voedsel. Neem de tijd dat prachtige lichaam van jou te ontdekken. Lees een boek over voeding. Kijk een documentaire over voeding. It’s all there. Het is niet zo moeilijk. Het is een kwestie van willen. Loslaten, genieten. Mens zijn!

En lukt het niet alleen? Neem dan een coach die expert is en jou alles wil leren. Want iedereen heeft weleens een duwtje in de goede richting nodig!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders