Sinds een maand drink ik dagelijks op de nuchtere maag een glas bleekselderijsap. Na vele vragen op social media deel ik vandaag de gezondheidsvoordelen van bleekselderij en een tip om werk te besparen!

Sappen maar!

Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het voedingshypes die mij ontzettend veel tijd en geld kosten. Gelukkig had ik nog een slowjuicer in de kast staan en kon ik het avontuur aan gaan. Ik houd van gemak. Zo koop ik elke zaterdag voor 6 euro op de markt 7 stronken bleekselderij, was ze goed af, pers ze tot sap, verdeel ze in flessen en vries ze in. Dit kost mij 30 minuten. Elke avond zet ik mijn flesje klaar voor de volgende ochtend. Is dat handig of niet?

bleekselderijsap, gezondheidsvoordelen, cholesterol

Dit zijn de gezondheidsvoordelen als je elke dag bleekselderijsap drinkt op een nuchtere maag!

1. Het verlaagt je cholesterol: bleekselderij bevat stoffen die je kunnen helpen bij het verlagen van je cholesterol. Het versterkt je immuunsysteem, gaat risico op ziektes tegen en vermindert de kans op hartaanvallen.

2. Het stimuleert je seksuele opwinding: je gelooft het of niet, maar bleekselderij bevat twee feromonen waarvan ontdekt is dat ze de seksuele opwinding bij mensen stimuleren.

3. Goed voor je ogen en huid: door de grote hoeveelheid vitamine A die te vinden is in bleekselderij, wordt het lichaam extra ondersteund bij het behouden van gezonde ogen en een gezonde, maar vooral stralende huid!

4. Het ondersteunt bij het afvoeren van vet: een hele mooie ondersteuning bij het afvoeren van vetten in het lichaam. Daarnaast stimuleert het ook de vetverbranding.

5. Het verlaagt de bloeddruk: bleekselderij verlaagt en reguleert de bloeddruk.

6. Ontstekingsremmend: verschillende bestanddelen van de bleekselderij gaan ontstekingen tegen.

7. Zorgt voor ontspanning: door de vele mineralen, en in het bijzonder magnesium, ben je meer ontspannen. Het heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel en bevordert je slaap.

8. Gezonde botten: bleekselderij is een bom van vitamine K, welke bij verschillende processen in het lichaam wordt gebruikt. Vitamine K zorgt onder andere voor het onderhouden van gezonde botten, tanden en een sterk immuunsysteem!