De kracht van bleekselderijsap! - Charlie's Kitchen

De kracht van bleekselderijsap!

Sinds een maand drink ik dagelijks op de nuchtere maag een glas bleekselderijsap. Na vele vragen op social media deel ik vandaag de gezondheidsvoordelen van bleekselderij en een tip om werk te besparen!

Sappen maar!

Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het voedingshypes die mij ontzettend veel tijd en geld kosten. Gelukkig had ik nog een slowjuicer in de kast staan en kon ik het avontuur aan gaan. Ik houd van gemak. Zo koop ik elke zaterdag voor 6 euro op de markt 7 stronken bleekselderij, was ze goed af, pers ze tot sap, verdeel ze in flessen en vries ze in. Dit kost mij 30 minuten. Elke avond zet ik mijn flesje klaar voor de volgende ochtend. Is dat handig of niet?

bleekselderijsap, gezondheidsvoordelen, cholesterol

Dit zijn de gezondheidsvoordelen als je elke dag bleekselderijsap drinkt op een nuchtere maag!

1. Het verlaagt je cholesterol: bleekselderij bevat stoffen die je kunnen helpen bij het verlagen van je cholesterol. Het versterkt je immuunsysteem, gaat risico op ziektes tegen en vermindert de kans op hartaanvallen.

2. Het stimuleert je seksuele opwinding: je gelooft het of niet, maar bleekselderij bevat twee feromonen waarvan ontdekt is dat ze de seksuele opwinding bij mensen stimuleren.

3. Goed voor je ogen en huid: door de grote hoeveelheid vitamine A die te vinden is in bleekselderij, wordt het lichaam extra ondersteund bij het behouden van gezonde ogen en een gezonde, maar vooral stralende huid!

4. Het ondersteunt bij het afvoeren van vet: een hele mooie ondersteuning bij het afvoeren van vetten in het lichaam. Daarnaast stimuleert het ook de vetverbranding.

5. Het verlaagt de bloeddruk: bleekselderij verlaagt en reguleert de bloeddruk.

6. Ontstekingsremmend: verschillende bestanddelen van de bleekselderij gaan ontstekingen tegen.

7. Zorgt voor ontspanning: door de vele mineralen, en in het bijzonder magnesium, ben je meer ontspannen. Het heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel en bevordert je slaap.

8. Gezonde botten: bleekselderij is een bom van vitamine K, welke bij verschillende processen in het lichaam wordt gebruikt. Vitamine K zorgt onder andere voor het onderhouden van gezonde botten, tanden en een sterk immuunsysteem!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

4 reacties op “De kracht van bleekselderijsap!”

 1. Avatar

  Mooi geschreven.
  1 stronk is dan een bleekselderij met zoveel
  “pootjes” eraan toch? haha

  Hoeveel ml doe je dan in het glas per ochtend?
  En hoeveel liter hou je over?

  Laatste vraag: hoe lang laat je het blenden?

  Groet,

  Rob

  1. Avatar

   Hi Rob,

   Een hele grote stronk 😉
   Dan heb je precies 1 glas en houd je niets over. Dat glas drink ik helemaal leeg.
   Ik gebruik een juicer, heel handig dan is het sap gescheiden.
   Als je een blender gebruikt, laat hem 3 tot 5 minuten draaien en ‘zeef’ hem met een theedoek. Je doet de bleekselderij dan in een theedoek, knijpt het goed uit en het sap giet je dan rechtstreeks in het glas.

   Liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders