Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest van het jaar in China. Tijdens dit feest komt de hele familie bijeen om gezellig met elkaar te dineren.

Wij als #teamcharlie laten dit bijzondere moment niet voorbijgaan! Je vindt dan ook een overheerlijk recept voor een mangosalade met pittige tempeh en wij geven jou meesterlijke tips om zelf de keuken in te duiken. ARE YOU IN?

Feestend het nieuwe jaar in!

Wij willen jou inspireren en motiveren ook de keuken in te duiken en feestend het Chinese Nieuwjaar in te gaan met een fantastisch recept. En nee, niet met de standaard babi pangang die jij altijd bestelt bij de Chinees om de hoek!

Wij zijn opzoek gegaan naar een authentiek merk en kwamen terecht bij de Chinese sauzen van Lee Kum Kee. Naast dat ze al 130 jaar bestaan, zijn ze ook de uitvinder van de Premium Oestersaus. Enorme kwaliteit zonder concessies, dat proef je terug in ieder gerecht!

Mangosalade met pittige tempeh

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 1 mango
 • 1 rode ui
 • 200 gram peultjes
 • 150 gram tempeh
 • 50 gram gebrande (ongezouten) cashewnoten
 • 2 el sesamzaadjes
 • 1 el Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus
 • 1/2 el Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie

Voor de dressing:

 • sap van 1/2 citroen
 • 1 el Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie
 1. Snijd de tempeh in dunne plakken en marineer deze in de Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus en Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie. Zet het daarna even weg.
 2. Was en maak de peultjes schoon en blancheer deze (even kort koken en onder koud water afgieten).
 3. Snijd de ui in dunne ringen en de mango in blokjes.
 4. Bak de tempeh knapperig in een koekenpan.
 5. Maak ondertussen de dressing van het citroensap en de Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie.
 6. Pak een kom en doe hierin de mango, peultjes, ui en tempeh. Giet de dressing eroverheen.

Tip: als je niet van pittig eten houdt, kan je beter minder chili olie gebruiken!

Chinees eten doe je met elkaar!

Variëren in voeding is gezond voor ons lichaam. In de Chinese keuken is balans in gerechten essentieel. Dit is dan ook een heerlijk, gezond en gemakkelijk te bereiden maaltijd. Door in 1 gerecht groente en vlees te gebruiken is het een voedzaam gerecht #echtinbalans!

Daarom dagen wij jou uit! Wij zijn reuze benieuwd wat jij zou maken met de producten van Lee Kum Kee, de wereldleider in authentieke Chinese sauzen.

Wij helpen jou natuurlijk op weg met drie meesterlijke tips om van start te gaan!

 1. Maak een stoomgerecht: gebruik de hitte van de stoom tijdens het koken om de natuurlijke smaak en voedingswaarden te behouden zonder toevoeging van specerijen.
 2. Ga roerbakken en ontdek nieuwe smaken: normaal gesproken gebruiken we met roerbakken alleen een wokpan, omdat de vorm van een wok helpt meer van de warmte aan de onderkant op te slaan. Als het eten eenmaal in de wok ligt, zorgt de hitte ervoor dat de ingrediënten snel bereid worden. Omdat het eten niet langdurig onder hete temperaturen gekookt hoeft te worden, zorgt deze bereidingswijze ervoor dat de voedingswaarden in het eten blijven.
 3. Gebruik de juiste smaken: lente-ui, knoflook en gember zijn essentiële ingrediënten in de Chinese keuken, met name bij roerbakken. Aan het begin van het koken gebruiken we het, samen met wat olie, in de wok om de geur nog beter naar voren te laten komen.

Wij houden van gemak en gelukkig zijn de producten van Lee Kum Kee makkelijk verkrijgbaar. Je vindt de sauzen namelijk bij de supermarkt of bij Amazing Oriental.

Nu kan het natuurlijk zijn dat je nog wat extra inspiratie nodig hebt. Op de Facebookpagina van Lee Kum Kee vind je de laatste nieuwtjes en heerlijke recepten om gezellig met vrienden en familie aan tafel van te genieten. Naast dat ze al 130 jaar bestaan, zijn ze ook de uitvinder van de Premium Oestersaus.

Winactie

GEFELICITEERD Marieke! Jij hebt mailt van #teamcharlie gehad!