Sinds onze dartvriend Dirk is langs geweest, zijn wij met Charlie’s Kitchen helemaal into aubergines. Dus gingen wij op zoek naar een top recept voor auberginesoep. Deze stevige auberginesoep is ontzettend lekker en vooral simpel te maken!
Au-ber-gi-ne
Even terug naar Dirk, onze dartvriend. Wij maakten samen aubergine pizza’s, kijk maar hier!
Wij zijn enorme fan van deze toch wel een beetje vergeten, maar vooral “lastige” groente. Nu vinden wij hem niet lastig maar jullie lieten via de nieuwsbrief weten dat jullie de aubergine lastig vinden om lekker te maken of te bedenken wat er mee te maken. Daar helpen wij natuurlijk maar al te graag mee!
Meld je aan voor de maaltijdplanner en nieuwsbrief
Aubergine is gegrild onwijs lekker met peper, zout en goede olijfolie. Maar ook in blokjes door een curry of als dunne plakjes op een pizza!
Het recept voor auberginesoep
Wat heb je nodig:
(voor twee grote kommen)
- 2 grote aubergines
- 1 grote ui
- 6 tenen knoflook
- 1 el crème fraîche
- Sap van een halve citroen
TOPPING OPTIE:
Zachte geitenkaas, lente ui, chilipoeder en een beetje olie.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines en de ui, smeer ze in met olie en
bestrooi met zout. Het zout zorgt ervoor dat de bittere sappen van de aubergine eruit lopen. - Leg in een ovenschaal met de knoflook. Zet voor een uur in de oven tot de aubergine lekker zacht is. Laat iets afkoelen.
- Schep de aubergines leeg, knijp de knoflookteentjes leeg, gooi samen met de ui in een blender en mix tot een mooie gladde soep.
- Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met wat citroen, zout en peper.