Ze zijn er weer: de Nederlandse aubergines. En aanstormend dart-icoon Dirk van Duijvenbode (27) is sinds zijn hilarische interviews dé ambassadeur van de paarse groente. Hij werkt zelf sinds zijn vijftiende in het Westland bij een kweker. Ondertussen staat hij zelf niet meer tussen de planten in de kas, maar zit hij op kantoor. Dat maakt zijn voorliefde niet minder. ‘Als ik aan aubergines denkt, word ik nog steeds blij.’
AUBERGEKKIE!
Dus toog hij onlangs met verse Hollandse aubergines langs verschillende bloggers. Bij Charlie’s Kitchen bleef bij iets langer plakken om met Charlie en Kim de keuken in te duiken. Zelf is hij fan van moussaka, maar tegen een stel pizza’s van zijn favoriete groente kon hij geen ‘nee’ zeggen. ‘Mijn collega maakt die ook wel eens. Maar dan graag wel met vlees.’
Leuk weetje over aubergines
Aubergines zijn super gezond, lekker mager, rijk aan vitamine C en een echte weerstand booster. Ook worden je darmen heel blij van de vezels die in deze aubergines zitten!
HET RECEPT VAN DE AUBERGINE PIZZA'S
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 2 aubergines
- 1 blikje pizzasaus van Mutti
- 1 handje geraspte oude kaas
- 100 gram bacon in reepjes
- 1 bakje mozzarella bolletjes
- 100 gram ham in reepjes
- 100 gram salami in reepjes
- Olijfolie
- Snijd de aubergines in plakken van een centimeter dik. Bestrooi met zout en laat even 10 minuten staan. Dep daarna droog. Het zout trekt het bittere vocht een beetje uit de aubergine.
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Leg de plakken aubergine voor 15 minuten in de oven.
- Haal ze er daarna uit. De aubergine moet zacht zijn. Beleg met de pizzasaus, daarna de helft van de kaas, mozzarella en daarna het vlees. Maak af met de resterende kaas.
- Zet de pizza’s nog 7-10 minuten onder de grill en serveer meteen.
Heb je de smaak van aubergines te pakken? Probeer dit recept dan ook eens!
Vleesman!
Dirk is een echte vleesman, vindt hijzelf. ‘Zonder vlees word ik chagrijnig. Maar dat is natuurlijk wel een mindset.’ Dus geen vegetarische pizza, maar een pizza met ham, bacon en salami. ‘Eigenlijk bedoelde ik spek, maar bacon is ook prima.’
Nu is het een feest om Dirk aan het werk te zien in de keuken. Hij gaat minutieus te werk bij het snijden van de aubergines, het bestrijken van de aubergines met saus tot het beleggen met het vlees. Militaire precisie kunnen wij bijna wel stellen. ‘Hij moet toch goed op de foto bij jullie bloggers’. Bij Charlie’s Kitchen gaan we Dirk vaker vragen om bordjes op te maken.
Na nog even in de oven volgt de grote test. Is de pizza wel lekker. ‘Gadverdamme’, roept Dirk na de eerste hap met een uitgestreken gezicht, waarna hij nog een hap neemt. Dat gadverdamme zal dus wel meevallen 😉
1 reactie op “Aubergine pizza’s”
Pingback: Stevige auberginesoep - Charlie's Kitchen