Op 24Kitchen heb je de afgelopen jaren al kunnen genieten van Jamie Oliver en zijn beste vriend Jimmie Doherty, die een restaurant op de pier van Southend runnen.

Naast koken met wereldsterren gaan ze wekelijks het voedselgevecht aan: tegen verspilling maar ook om lokale producten bekender te maken. In dit boek hebben ze de beste gerechten uit al die jaren verzameld. En dat zijn er heel wat!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Er kan natuurlijk geen Jamie Oliver Kookboek uitkomen zonder dat wij bij Charlie’s Kitchen daar heel blij van worden. Gelukkig brengt Jamie er zo’n twee per jaar uit, dus hebben wij meer dan eens reden voor een eetfeestje.Boek: Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek
Auteur: Jamie Oliver

Hoe zijn de gerechten?

Reken maar niet op 5 ingrediënten. In het weekend mag je uitpakken met producten en mag het even tijd kosten. Daarnaast hoef je even geen calorieën te tellen. Het is een boek vol culinaire comfortfood uitdagingen met fotografie waar je van gaat kwijlen. Vergeet de Subway: Jamie leert je zelf een ultiem broodje bal te maken met gruwelijk lekkere jus. Of een kip zoet-zuur en Jerk Chicken. Natuurlijk worden de nodige bijgerechten niet vergeten.

Dus niet echt iets voor doordeweeks?

Nee, niet echt. De meeste gerechten kosten echt wel wat tijd om te maken. Daarnaast vrees ik dat de zomerkleding snel niet meer past als je deze gerechten iedere dag op het menu zou zetten, maar voor een ultiem verwenmoment zijn deze gerechten meer dan geschikt. Zelf zou ik ze ook onder het kopje FOODPORN gooien. Want zonder dollen: ik kwijl al weken door de foto van de hamburger die Jamie maakte.

Welk recept hebben we gekozen?

Niet gezond, maar relatief simpel en waanzinnig lekker. Normaal eet ik geen pasta maar voor deze spaghetti-taart maak ik echt een uitzondering. Rijk, smakelijk en een showstopper op tafel!

Jamie Oliver, spaghetti-taart, Food Fight Club weekend kookboek

De Jamie Oliver spaghetti-taart

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 300 gr spaghetti
 • 100 gr parmesan of cheddar (geraspt)
 • 3 eieren
 • 250 ml slagroom
 • 250 gr gerookte hamblokjes
 • 1 el rozemarijn

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de spaghetti, giet af en laat uitdampen in een vergiet.
 2. Vet een ronde springvorm van 20 centimeter in met olie. Breng een klein laagje kaas aan op de rand, zodat je een krokant korstje krijgt.
 3. Meng de afgekoelde spaghetti met de geklutste eieren, room, hamblokjes, kaas, rozemarijn en eventueel wat zwarte peper. Hussel de ingrediënten door elkaar en gooi in de bakvorm. Druk goed aan. Zet 35 minuten in de oven.
 4. Laat de taart na het bakken 5 minuten staan, voordat je hem aansnijdt. Serveer met een groene salade.

  TIP: Je kunt deze spaghetti-taart verder pimpen door er groente bij te gooien, zoals asperges, paddenstoelen of pompoen. ENJOY!