Roasted Onion Dip uit de Masterclass Dips! - Charlie's Kitchen

Roasted Onion Dip uit de Masterclass Dips!

‘Dips’ is de eerste van drie boeken uit de Masterclass-serie van Carrera Culinair. Allerlei dips en dippers uit 21 verschillende landen zijn verzameld in een kookboek, waarin Ramon je tot in de puntjes uitlegt hoe je van ieder feestje een culinair dipfeestje met thema maakt.

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer ben ik met het eerste boek uit de Masterclass-reeks van Carrera Culinair aan de gang gegaan: DIPS.Boek: Masterclass DIPS
Auteur: Ramon Brugman

Wie?

Ramon Brugman is een televisiechef met een talent voor patisserie en een passie voor bijen. Je kent hem misschien van het programma Binnenstebuiten van KRO/NCRV. Ik heb hem dit jaar ontmoet tijdens het CuliPersEvent en vond het een bijzonder toffe gast, die me een partijtje lekkere dips en dippers serveerde!

Zijn we blij?

JA! Of je nou voor een Amerikaanse party gaat met roasted onion dip en homemade pretzels, een Nederlands feest met Groninger mosterd-kaasdip en roggebrood of toch voor een Spaanse fiësta met kaaschurros en aioli. Maar ook neemt Ramon je mee op dip-reis naar Indonesië, Israël, Zuid-Afrika en Brazilië.

Kunnen we alleen maar dippen?

Ik maakte dips als avondeten, als buffetgerecht en als bijgerecht voor de barbecue. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Serveer de Griekse Kulva met een salade en je hebt een heerlijk vegan avondmaal. Ramon levert de basis met handige tips en jij kunt zelf aan de slag om een hapje naar smaak te maken. De gerechten zijn simpel, snel, maar gaan wel indruk maken op jouw gasten.

Welk recept heb ik gekozen?

Ik heb flink wat recepten uit het boek gemaakt, maar het grootste succes blijft de Amerikaanse roasted onion dip. Ik serveerde het met Turks brood, maar met een paar bagels zou ‘ie het ook waanzinnig doen. Dat recept voor kakelverse bagels kun je dus ook in Dips terugvinden. Enne… Dit is Ramon’s eigen favoriet: ik begrijp hem volledig.

Masterclass, toastend union dip, dips
Deze roasted onion dip is echt top!

Roasted Onion Dip

Wat heb je nodig:

  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram crème fraîche
  • sap van een halve citroen

  1. Fruit de ui samen met de knoflook en tijm op laag vuur tot de ui glazig en lichtbruin is. Laat afkoelen.
  2. Mix het afgekoelde mengsel met de roomkaas, crème fraîche en voeg naar smaak citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.

ENJOY!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders