Deze super simpele spaghetti pasta met pittige tonijn kreeg ik voorgeschoteld bij een diner van moeders. Ik denk dat we haar maar een vaste spot gaan geven hier, want wat kan ze toch lekker koken. Heb ik natuurlijk niet van een vreemde!
HOTTER DE HOT!
Nee hoor, dat pittige valt best mee. Goed pittig, maar je hoeft niet aan de melk om af te blussen. Maak deze simpele spaghetti pasta met pittige tonijn het liefst met verse tonijn want dat smaakt echt het allerlekkerste! Maar tonijn uit blik kan ook hoor.
Daarnaast is tonijn ontzettend gezond, mager en ook nog eens rijk aan eiwitten. Eiwitten dragen bij aan je spieronderhoud, spiergroei en de opbouw van je cellen. Kortom ons hele lichaam bestaat uit eiwitten, ga je deze niet eten dan breek je eigenlijk gewoon letterlijk stukje voor stukje af.
Spaghetti pasta met pittige tonijn
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 400 gram sjalotten, in dunne halve maantjes
- 300 gram tonijn, vers of uit blik maar dan op olie
- ½ tl kaneel
- 2 tenen knoflook
- ½ tl chilivlokken
- 1 blik gezeefde tomaten
- 300 gram spaghetti liefst volkoren (lekker veel vezels!)
- 85 gram rucola
- Doe 2 eetlepels olie (eventueel van de uitgelekte tonijn uit blik) in een koekenpan en bak hierin de sjalot, kaneel en chili met een beetje zout naar smaak. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee. Doe daarna de tonijn en gezeefde tomaten erbij. Laat nog 10 minuten op laag vuur garen.
- Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking gaar. Giet af en vang het kookvocht op.
- Meng de pasta met de saus en voeg naar smaak wat kookvocht toen om het geheel smeuïger te maken.
- Schep de rucola er doorheen en serveer meteen!
Nog een lekker recept met tonijn? Probeer deze courgettebootjes dan ook eens.